Banancookies – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

Här kommer mitt absolut bästa recept på banancookies – en favorit jag gör om och om igen, gärna för att få användning av övermogna bananer!

Jag älskar verkligen dessa cookies och tycker de är lite bortglömda favoriter fler borde testa på. Vem älskar exempelvis inte en god banancookie till kaffet eller téet?

Banan är en frukt som ofta finns hemma hos många och som också kan användas till bakning. Banancookies är ett enkelt och gott bakverk som passar både till fikat och som ett mellanmål.

Förvara lufttät så håller sig dessa kakor goda och saftiga i flertalet dagar, perfekt till hela arbets- eller skolveckan.

Dessa kakor är enkla att göra och tar inte lång tid att baka. Perfekta att ta med sig som en liten efterrätt på picknicken, som mellanmål på jobbet eller som en liten sötsak på kvällen.

Hoppas ni njuter lika mycket av dessa goda banancookies som vi här hemma gör! Trevlig bakning, det kommer dofta ljuvligt efteråt! Ha det fint!

Banancookies

Receptet – Så gör du:

Banancookies

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Banancookies är mjuka och saftiga kakor med en härlig banansmak som är perfekta som en liten efterrätt eller mellanmål. De är enkla att göra och tar bara ca 20 minuter att baka, plus lite extra tid för att låta kakorna svalna. Receptet ger ca 16 kakor, beroende på storlek, så det är perfekt för en liten grupp eller för att ha som mellanmål under veckan.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 16 kakor

Ingredienser
 

  • 3 st mogna bananer, mosade
  • 3 dl havregryn
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk kanel
  • ½ tsk salt
  • 0,75 dl rapsolja
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader Celsius.
  • Blanda de mosade bananerna med havregryn, vetemjöl, bakpulver, kanel och salt i en skål.
  • Tillsätt rapsolja, strösocker och vaniljsocker och blanda väl.
  • Forma degen till små bollar och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt.
  • Platta till bollarna något med handflatan eller med en gaffel.
  • Grädda i mitten av ugnen i cirka 12-15 minuter eller tills kakorna har fått en fin gyllenbrun färg.
  • Låt svalna något på plåten innan du tar bort dem och låter dem svalna helt på ett galler.
  • Servera och njut av dina härliga banancookies!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Banancookies

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar