Havreflarn utan sirap – Recept

5/5 baserat på 3 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på havreflarn utan sirap!

Gör enkelt snabba och goda havreflarn utan sirap med detta ljuvliga recept. Detta recept ger riktigt goda havreflarn helt utan sirap.

Med bra krispighet och god smak så smakar dessa havreflarn precis som de ska smaka. Inget slår hembakade kakor – gör dessa enkla havreflarn för en söt njutning under dagen när du behöver en paus, en liten fika, eller ett snabbt mellanmål.

Dessa havreflarn är dessutom ljuvligt goda ihop med kaffe eller thé. Kort sagt så rekommenderar jag verkligen dessa havreflarn utan sirap och rekommenderar receptet starkt. Testa gärna!

Havreflarn utan sirap

Receptet – Så gör du:

Havreflarn utan sirap

5/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Gör enkelt snabba och goda havreflarn utan sirap med detta ljuvliga recept. Detta recept ger riktigt goda havreflarn helt utan sirap.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 35 havreflarn

Ingredienser
 

  • 100 g smör eller margarin
  • 3 dl havregryn
  • 1 st ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180 grader Celsius.
  • Smält smöret eller margarinet i en kastrull på spisen eller i en skål i mikrovågsugnen. Ta bort från värmen och tillsätt havregryn. Rör om.
  • I en separat skål, vispa ägg och socker ljust och fluffigt. Tillsätt vaniljsockret. I en annan skål blanda mjöl och bakpulver.
  • Rör nu ihop allt från alla skålar och klicka ut klickar av smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ungefär en halv matsked smet räcker till varje kaka, cirka 12 st på varje plåt. Tänk på avståndet mellan dem då det kan flyta ut en del.
  • Grädda i 6 minuter på 180 grader Celsius i mitten av ugnen. Ta sedan ut ur ugnen och låt svalna något innan du lossar havreflarnen från plåten.
  • Ha dem som de är eller tillsätt en kräm mellan två flarn.
  • Njut av dina havreflarn utan sirap!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Havreflarn utan sirap

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar