Franska våfflor – Recept

5/5 baserat på 4 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på franska våfflor!

Dessa trevliga småkakor är härligt frasiga, med en enkel men riktigt smakfull vaniljfyllning i mitten. Förvara i en lufttät behållare!

Dessa franska våfflor (även kallade pariservåfflor) är magiska till fikat, eller till kaffet. De är även riktigt vackra att titta på, och de imponerar på alla som får smaka på dem!

Våfflorna gräddas i ugnen, och sedan när de har svalnat så spritsas eller breds vaniljfyllningen på, och de kombineras 2 och 2! Ett roligt och trevligt recept som endast kräver basingredienser.

Förvara dem i en lufttät burk i kylen när de är färdiga. Sedan är det bara att ta fram dem när man vill njuta av deras goda smak och härliga frasighet!

Receptet är verkligen enklare än man tror, och jag hoppas verkligen att ni ska gilla det! Om ni vill ge det ett försök, så hittar ni alla anvisningar med ingredienser och instruktioner här nedanför.

Franska våfflor

Receptet – Så gör du:

Franska våfflor

5/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Dessa trevliga småkakor är härligt frasiga, med en enkel men riktigt smakfull vaniljfyllning i mitten. Förvara i en lufttät behållare!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 30 minuter
Totalt 45 minuter
Portioner 12 kakor

Ingredienser
 

Våffeldegen

  • 100 g smör (eller margarin)
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 msk till 2 msk vatten
  • strösocker till att kavla ut degen

Vaniljfyllning

  • 100 g smör, rumstempererat
  • 1,5 dl florsocker
  • 1 st äggula
  • 2,5 tsk vaniljsocker

Instruktioner

Våffeldegen

  • I en skål, rör ihop smör (eller margarin) med vetemjölet. Tillsätt vatten och arbeta in i degen. Ställ in i kylen och låt stå i åtminstone en timme.
  • När degen tas ut ur kylen går det bra att sätta ugnen på 225°C.
  • Kavla ut degen på en ren, plan arbetsyta. Kavla ut till en cirka 0,5 centimeter tjock skiva.
  • Stansa ut kakor ur degen med ett runt mått, med ungefär 5 cm i diameter. Kavla ut och upprepa med eventuella degrester.
  • Lägg ut degskivorna på ett bakplåtspapper med strösocker på. Kavla ut till ovaler med hjälp av en kruskavel. Lägg ut färdiga ovaler på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  • Grädda mitt i ugnen på 225°C i 6-8 minuter, eller tills de fått fin färg och sprödhet. Låt kallna i rumstemperatur, och fortsätt under tiden med fyllningen.

Vaniljfyllningen

  • Rör ihop tärnat smör och florsocker till en smidig blandning. Tillsätt äggula och vaniljsocker och rör om till en slät kräm.
  • När våfflorna svalnat helt, lägg ihop kakorna 2 och 2 med fyllning som antingen spritsats eller bretts på emellan.
  • Färdigt! Njut av dina franska våfflor!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Franska våfflor, Pariservåfflor

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar