I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på franska våfflor!
Dessa trevliga småkakor är härligt frasiga, med en enkel men riktigt smakfull vaniljfyllning i mitten. Förvara i en lufttät behållare!
Dessa franska våfflor (även kallade pariservåfflor) är magiska till fikat, eller till kaffet. De är även riktigt vackra att titta på, och de imponerar på alla som får smaka på dem!
Våfflorna gräddas i ugnen, och sedan när de har svalnat så spritsas eller breds vaniljfyllningen på, och de kombineras 2 och 2! Ett roligt och trevligt recept som endast kräver basingredienser.
Förvara dem i en lufttät burk i kylen när de är färdiga. Sedan är det bara att ta fram dem när man vill njuta av deras goda smak och härliga frasighet!
Receptet är verkligen enklare än man tror, och jag hoppas verkligen att ni ska gilla det! Om ni vill ge det ett försök, så hittar ni alla anvisningar med ingredienser och instruktioner här nedanför.
Receptet – Så gör du:
Franska våfflor
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
Våffeldegen
- 100 g smör (eller margarin)
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 msk till 2 msk vatten
- strösocker till att kavla ut degen
Vaniljfyllning
- 100 g smör, rumstempererat
- 1,5 dl florsocker
- 1 st äggula
- 2,5 tsk vaniljsocker
Instruktioner
Våffeldegen
- I en skål, rör ihop smör (eller margarin) med vetemjölet. Tillsätt vatten och arbeta in i degen. Ställ in i kylen och låt stå i åtminstone en timme.
- När degen tas ut ur kylen går det bra att sätta ugnen på 225°C.
- Kavla ut degen på en ren, plan arbetsyta. Kavla ut till en cirka 0,5 centimeter tjock skiva.
- Stansa ut kakor ur degen med ett runt mått, med ungefär 5 cm i diameter. Kavla ut och upprepa med eventuella degrester.
- Lägg ut degskivorna på ett bakplåtspapper med strösocker på. Kavla ut till ovaler med hjälp av en kruskavel. Lägg ut färdiga ovaler på en plåt klädd med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen på 225°C i 6-8 minuter, eller tills de fått fin färg och sprödhet. Låt kallna i rumstemperatur, och fortsätt under tiden med fyllningen.
Vaniljfyllningen
- Rör ihop tärnat smör och florsocker till en smidig blandning. Tillsätt äggula och vaniljsocker och rör om till en slät kräm.
- När våfflorna svalnat helt, lägg ihop kakorna 2 och 2 med fyllning som antingen spritsats eller bretts på emellan.
- Färdigt! Njut av dina franska våfflor!