Blåbärssockerkaka – Recept

4.8/5 baserat på 8 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på blåbärssockerkaka!

Denna saftiga blåbärssockerkaka är perfekt till fikat och framhäver verkligen de goda blåbären. Snabb, enkel och härlig att baka.

En blåbärssockerkaka blir snabbt en favorit till fikat. Den är saftig och innehåller allt som en klassisk sockerkaka innehåller. Samtidigt har blåbären verkligen sin goda smak som del av kakan.

Perfekt som efterrätt, till kaffet, eller till ett glas saft! Kort sagt så älskar jag denna blåbärssockerkaka och tycker den är riktigt värd att göra. Testa gärna receptet nedan!

Blåbärssockerkaka

Receptet - Så gör du:

Blåbärssockerkaka

4.8/5 baserat på 8 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Denna saftiga blåbärssockerkaka är perfekt till fikat och framhäver verkligen de goda blåbären. Snabb, enkel och härlig att baka.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 35 minuter
Totalt 45 minuter
Portioner 1 kaka

Ingredienser
 

  • 225 g blåbär
  • 3 st ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • smör och ströbröd till formen

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Smöra och bröa en ugnstålig form, och ställ åt sidan så länge.
  • I en skål, vispa ägg, strösocker och vaniljsocker ljust och fluffigt.
  • I en kastrull på spisen eller i en skål i mikrovågsugn, smält smöret. Ta bort från värmen och blanda det smälta smöret i mjölken.
  • Häll ner smörblandningen i äggblandningen och rör om.
  • Tillsätt försiktigt vetemjöl, bakpulver och salt till smeten.
  • Varva smeten och blåbär ner i den smorda formen.
  • Grädda din blåbärssockerkaka i ca 35 minuter på 180°C.
  • Ta ut ur ugnen och låt svalna.
  • Färdigt! Njut av din blåbärssockerkaka!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Blåbärssockerkaka

4 Kommentarer

  1. Jag gorde den här kakan !! Men när jag tog ut kakan ur ugnen så var den inte klar inuti på långa vägar !!!

    Vad gorde jag för fel?

    • 5 stars
      Kan bero på material av din form kan göra stor skillnad med silikon eller tunn aluminium eller tjockare cast aluminium osv osv lärde mig det The hard way på annat recept

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar