I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på glutenfri silviakaka!
En ljuvligt god glutenfri silviakaka som är enkel och snabb att baka.
Om man är på jakt efter en riktigt god glutenfri kaka så kan jag varmt rekommendera denna glutenfria silviakaka, med härlig glasyr och topping av kokos.
Denna glutenfria silviakaka har snabbt blivit en favorit hos de som fått smaka den. Riktigt gott att ta sig en bit till fikat.
Kort sagt så älskar jag detta recept på glutenfri silviakaka och tycker den är riktigt härlig. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Glutenfri silviakaka
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
Kakan
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 dl glutenfri mjölmix, ex. Finax röda
- 2 tsk bakpulver
- 1 dl kallt vatten
- smör och kokos till att smörja formen
Glasyr
- 80 g smör
- 1 st äggula
- 0,5 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180°C.
- Vispa ägg och socker ljust och pösigt i en skål eller bunke, gärna med elvisp.
- Tillsätt glutenfri mix, vatten och bakpulver. Smörj en form, ca 24 cm i diameter, med smör.
- Grädda kakan i nedre tredjedelen av ugnen på 180°C i 25-30 minuter. Under tiden, fortsätt med nästa steg av receptet.
- Rör ihop glasyrens ingredienser i en kastrull på svag värme. Rör om tills att sockret har löst upp sig och ta av värmen.
- Ta ut kakan ur ugnen och låt svalna.
- Bred ut glasyren kakan när den är kall. Toppa med kokos.
- Njut av din glutenfria silviakaka!
Det måste vara för mycket socker i receptet på glasyren.
Mitt glutenrecept har 2 dl socker på 250g smör 1 msk vanilj och 3 ägg-gulor. Koka smör o socker under omrörning 1 minut – ta av kastrullen å tillsätt ägg-gulor o vaniljsocker.
Sjud tills den tjocknar under omrörning men koka inte.
Ta kastrullen från värmen innan äggulorna rörs ner i glasyren.