Dumlekakor utan noblesse – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel ger jag ett riktigt bra och supersnabbt recept på dumlekakor utan noblesse!

Dumlekakor är en populär bakverk som kan tillfredsställa både choklad- och kakälskare. Detta recept är en enkel men ack så god version! Med en mjuk deg och en härlig bit Dumle i mitten, är dessa kakoar perfekta att bjuda på till fikat, eller som en godbit när sötsuget sätter in.

Receptet är lätt att följa och kräver endast några få ingredienser som vanligtvis redan finns hemma i skafferiet. Förvara lufttätt i exempelvis en burk så håller de sig saftiga i flera dagar.

För de som inte är så erfarna i köket, är dumlekakor ett perfekt sätt att testa sina bakningsfärdigheter. Receptet är enkelt att följa och kakorna blir både vackra och lite härligt sega i konsistensen tack vare dumlen. Jag gillar mina ihop till kaffet.

De kan serveras både varma och kalla, vilket gör dem till ett flexibelt val för alla tillfällen. De är också lätta att transportera, vilket gör dem perfekta till picknicken eller som present att ta med till en god vän.

Här kommer receptet, trevlig bakning!

Dumlekakor utan noblesse

Receptet – Så gör du:

Dumlekakor utan noblesse

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Dessa dumlekakor utan noblesse är enkla att göra och kräver få ingredienser. De mjuka kakorna får en härlig dumlefyllning i mitten som gör dem extra goda. Perfekta att bjuda på till fikat eller som en liten godbit när sötsuget smyger sig på.
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 12 kakor

Ingredienser
 

  • 200 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 12 st Dumlekolor

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Blanda smör, strösocker och vaniljsocker i en bunke.
  • Tillsätt vetemjöl och bakpulver och blanda till en deg.
  • Rulla degen till små bollar och lägg dem i formar på en bakplåt.
  • Tryck ner en Dumlekola i mitten av varje degboll.
  • Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10-12 minuter tills de har fått fin färg.
  • Låt kakorna svalna något på plåten innan de flyttas till ett galler för att svalna helt.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Dumlekakor utan noblesse

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar