I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på banankaka utan ägg!
Här är en ljuvlig banankaka utan ägg som är riktigt enkel att göra och riktigt saftig och god. Inga komplicerade ingredienser och inga ägg!
Detta är ett riktigt enkelt recept som ger en riktigt god banankaka utan ägg som alla uppskattar. Perfekt om man vill ha något enkelt och gott, med en aning sötma.
Receptet är äggfritt, snabbt, smakrikt och hälsosammare än de flesta traditionella kakor, samt uppfriskande lätt, mjukt och otroligt saftigt.
Jag älskar att ha ett banankaka till fikat men även till mellanmålet eller frukosten. Det är en riktig favorit som alltid går hem.
Kort sagt älskar jag detta recept på banankaka utan ägg och rekommenderar det verkligen. Så värt och så snabbt att göra!
Receptet – Så gör du:
Banankaka utan ägg
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 50 g margarin
- 1,25 dl mjölk
- 1 st mogen banan
- 2,5 dl vetemjöl
- 3 msk potatismjöl
- 1,25 dl strösocker
- 2 tsk bakpulver
- 0,5 tsk kanel
Instruktioner
- Smält smöret i antingen en kastrull på spisen, eller i mikrovågsugnen. Ta bort från värmen och blanda genast i mjölken. Sätt ugnen på 180 grader Celsius.
- Mosa din banan i en skål med en gaffel. Genom att röra om, blanda de torra ingredienserna i en stor skål. Blanda sedan ned smöret och bananen och rör till en enhetlig smet. Tänk på att vi bara vill blanda alldeles lagom för att inte göra kakan seg i konsistensen.
- Smöra och bröa en mindre form och grädda din banankaka på 180 grader Celsius i ungefär 30 minuter.
- Ta ut ur ugnen, stjälp ut på ett galler eller plan yta och låt banankakan kallna helt innan uppskärning.
- Njut av din banankaka utan ägg!