Kokoskladdkaka – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på kokoskladdkaka!

I en kokoskladdkaka ingår kokos i kladdkakans smet, vilket ger en krispig men kladdig konsistens som gör kakan ljuvlig! Toppa med smält choklad efter att den har svalnat om så önskas!

Här är en supergod variant på kladdkaka där kokos står i centrum. Supergod med glass eller grädde, eller varför inte lite färska bär?

Denna kokoskladdkaka skulle jag säga är krispig men samtidigt klassiskt kladdig, vilket ger en riktigt härlig konsistens som går väl ihop med smaken på kakan.

Förvara eventuella rester i kylen i upp till tre dagar. Kakan går också jättebra att frysa in för längre hållbarhet.

Jag älskar denna kaka till fikat eller kaffet, och den har imponerar på alla som får smaka på den! Kort sagt så tycker jag definitivt den är värd att göra!

Kokoskladdkaka

Receptet - Så gör du:

Kokoskladdkaka

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

I en kokoskladdkaka ingår kokos i kladdkakans smet, vilket ger en krispig men kladdig konsistens som gör kakan ljuvlig! Toppa gärna med smält choklad efter att den har svalnat om så önskas!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 25 minuter
Totalt 35 minuter
Portioner 10 bitar

Ingredienser
 

  • 1,5 dl kokosflingor
  • 2,5 dl strösocker
  • 200 g smör
  • 4 st ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 tsk vaniljsocker

Instruktioner

  • Förvärm ugnen till 180 grader Celsius.
  • Klä en bakform med avtagbara kanter med bakpapper.
  • Smält smöret på spisen eller i en skål i mikrovågsugn.
  • Överför smöret till en bunke och tillsätt övriga ingredienser. Rör om till att du har fått en jämn smet, precis så att ingredienserna blandats (överblanda inte).
  • Häll över smeten till bakformen och grädda i mitten av ugnen i ungefär 25-30 min.
  • Låt kakan svalna i någon timme innan servering.
  • Njut av din kokoskladdkaka!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Kokoskladdkaka

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar