Rulltårta med vaniljkräm – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på rulltårta med vaniljkräm!

Jag är fullkomligt förälskad i detta recept på rulltårta med vaniljkräm! Detta är en riktigt härlig kaka som är enkel att göra och smakar perfekt till fikat! En favorit som går hem hos alla!

Denna rulltårta med vaniljkräm är trevlig till fikat eller exempelvis kaffet. Det är en riktig klassiker vars smaker fullständigt gifter sig i munnen och blir en ljuvlig blandning av behaglig chokladsmak och givetvis vaniljsmak från vaniljkrämen.

Receptet är väldigt “pang på” och eventuella rester förvaras övertäckt i kylen. Jag hoppas ni gillar det och att det blir lika bra för er som det blir för mig!

Rulltårta med vaniljkräm

Receptet – Så gör du:

Rulltårta med vaniljkräm

4.9/5 ( 134 röster )
Jag är fullkomligt förälskad i detta recept på rulltårta med vaniljkräm! Detta är en riktigt härlig kaka som är enkel att göra och smakar perfekt till fikat! En favorit som går hem hos alla!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 1 rulltårta

Ingredienser
  

  • 3 st ägg
  • 1⅓ dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver

Vaniljkrämen

  • 150 g rumstempererat smör
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 st äggula

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225°C. Klä en bakplåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
  • I en skål eller bunke, vispa ägg och strösocker ljust och pösigt.
  • I en annan skål, blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker, och bakpulver. Blanda ner i äggsmeten och rör ihop till en slät smet.
  • Tillsätt smeten till bakplåten och bred ut till ett jämnt lager.
  • Grädda i mitten av ugnen på 225°C i 5 minuter, håll uppsikt sista minuten för att förhindra gräddning.
  • Ta ut och låt svalna i några. Vänd sedan kakan upp-och-ner på ett sockrat bakplåtspapper. Låt sedan svalna helt.
  • Vaniljkräm: Rör ihop rumstempererat smör och florsocker. Tillsätt vaniljsocker och äggula, och vispa tills smeten blir ljus. Bred ut vaniljkrämen över rulltårtan och rulla sedan ihop längs med långsidan.
  • Låt rulltårtan stå i kylen i någon timme innan serveringen! Njut!
Nyckelord Rulltårta med vaniljkräm
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar