Kladdkaka med glasyr – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på kladdkaka med glasyr!

Denna kladdkaka är oemotståndligt god på egen hand, och med denna ljuvliga glasyr så blir den ännu godare! Detta är mitt favoritrecept på kladdkaka med glasyr och jag tycker det har verkligen allt man kan önska.

Om man vill kan man tillsätta lite kaffe till glasyren för en liten ton av kaffesmak i glasyren. Jag tycker det är gott och passar bra med kladdkakans chokladrika smak, och dess sega, saftiga konsistens.

En kladdkaka med glasyr blir så mycket saftigare och glasyren ser alltid till att bidra med lite extra smak och piffa till kladdkakan.

Kort sagt så tycker jag denna kladdkaka med glasyr är riktigt god till fikat och att bjuda på, och den är enligt mig ett riktigt bra recept!

Servera gärna med vispgrädde eller glass, och varför inte lite härliga bär? Välj helt enkelt dina favoriter bland eventuella tillbehör!

Jag hoppas hur som helst att ni gillar detta receptet lika mycket som jag gör. Ha det så trevligt.

Kladdkaka med glasyr

Receptet – Så gör du:

Kladdkaka med glasyr

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på kladdkaka med glasyr! Denna kladdkaka är oemotståndligt god på egen hand, och med denna ljuvliga glasyr så blir den ännu godare! Detta är mitt favoritrecept på kladdkaka med glasyr och jag tycker det har verkligen allt man kan önska.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 10 bitar

Ingredienser
 

Kladdkakan

  • 100 g smör
  • 3,5 msk kakao
  • 3,25 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 st liten nypa salt
  • 2 st ägg

Glasyren

  • 50 g smör
  • 3 dl florsocker
  • 0,5 dl kakao
  • 0,5 kopp kaffe (valfritt)
  • 1 tsk vaniljsocker

Tillbehör och topping

  • 3 msk kokosflingor att toppa med
  • glass, vispgrädde, och härliga bär

Instruktioner

Kladdkakan

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Smöra och bröa en bakform med en diameter på cirka 24 centimeter, helst med avtagbar kant.
  • Smält smöret i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen.
  • I en bunke, blanda smöret med socker, vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Rör om så du får en blandad smet.
  • Tillsätt äggen ett i taget och rör ännu en gång till en jämn smet.
  • Bred ut smeten i din form och grädda i mitten av ugnen i ungefär 15 minuter på 180°C, eller någon minut mindre för mer kladdighet.
  • Låt kladdkakan svalna och gå vidare till glasyren.

Glasyren

  • Om du vill ha lite kaffesmak i glasyren, brygg en halv kopp kaffe. Detta är valfritt.
  • Smält smöret till glasyren i en kastrull på spisen. Tillsätt florsockret, kakaon, kaffet (valfritt) och vaniljsocker. Blanda till en jämn smet. Ta bort från värmen och låt svalna en aning.
  • Bred ut glasyren över kakan och strö över sedan kokosflingorna.
  • Din kladdkaka med glasyr är redo att serveras! Servera gärna med vispgrädde, vaniljglass, eller varför inte lite härliga bär?
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Kladdkaka med glasyr

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar