Falsk potatisbakelse – Recept

5/5 baserat på 5 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på falsk potatisbakelse!

Detta är riktigt gott och riktigt lyxigt fika, men namnet är för mig lite av ett mysterium. Falsk potatisbakelse, kanske för att det ser ut som potatis. Jag tycker i alla fall det blir otroligt gott och värt att baka!

Falsk potatisbakelse

Falsk potatisbakelse är en riktigt härlig kaka som faktiskt imponerar en hel del på de som får smaka. Jättegott till kaffe, thé, eller saft, och falsk potatisbakelse är något som alla uppskattar.

Den lilla tid det tar att göra falsk potatisbakelse är värd det, för man får många bitar. Det går jättebra att frysa in falsk potatisbakelse vilket gör att man inte behöver stressa med att äta bitarna. Man kan helt enkelt ta fram och låta bitar tina någon timme innan kaffet.

Falsk potatisbakelse gjorde min mor när jag var liten. Jag tycker den har ett riktigt roligt namn som är lite udda, falsk potatisbakelse. Något som däremot är sant är att det helt klart en riktigt god bakelse! Testa att baka enligt detta klassiska recept med enkla ingredienser!

Falsk potatisbakelse

Receptet - Så gör du:

Falsk potatisbakelse

5/5 baserat på 5 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är riktigt gott och riktigt lyxigt fika, men namnet är för mig lite av ett mysterium. Falsk potatisbakelse, kanske för att det ser ut som potatis. Jag tycker i alla fall det blir otroligt gott och värt att baka!
Förberedelser 20 minuter
Tillagning 25 minuter
Totalt 45 minuter
Portioner 1 plåt

Ingredienser
 

Basen

  • 4 st ägg
  • 4,5 dl strösocker
  • 200 g smör
  • 2,5 dl mjölk
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver

Smörkräm

  • 200 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2,5 dl vaniljkräm

Topping

  • grovriven mandelmassa
  • kakao

Instruktioner

  • Förvärm ugnen till 200 grader.
  • I en bunke, vispa ägg och socker fluffigt.
  • Smält smör i micro eller på spisen. Häll i mjölken i smöret och rör om. Tillsätt smörblandningen till äggblandningen.
  • I en annan bunke eller skål, blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ned i smeten.
  • Grädda i mitten av ugnen i en smord eller bakpappersklädd långpanna i cirka 15-20 minuter. Ta en mindre långpanna om du vill ha högre falska potatisbakelser.
  • Låt kakan svalna. Under tiden, blanda ihop smörkrämens ingredienser, och tillsätt vaniljkrämen sist. Bred ut krämen på den kalla kakan som tidigare gräddades i ugnen.
  • Grovriv mandelmassa över krämen och sikta sedan kakaopulver ovanpå mandelmassan. Skär kakan i bitar och ställ in i kylen. Servera till fikat!
  • Njut av din falska potatisbakelse! Frys in för längre hållbarhet!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Falsk potatisbakelse

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar