Gammaldags sockerkaka – Recept

4.6/5 baserat på 19 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på gammaldags sockerkaka!

Gör en riktigt god och fin gammaldags sockerkaka snabbt och enkelt med detta recept!

Denna gammaldags sockerkaka är enligt ett klassiskt recept och passar utmärkt till alla typer av fika. Med skalet från citron ges en fräsch och inte alltför söt smak av citrus, som går riktigt bra ihop med den lätt söta socker- och vaniljsmaken.

Jag älskar att ta en bit gammaldags sockerkaka till fikat och tycker kort och gott att detta recept är riktigt bra. Testa det receptet med anvisningar nedan!

Gammaldags sockerkaka

Receptet – Så gör du:

Gammaldags sockerkaka

4.6/5 baserat på 19 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Gör en riktigt god och fin gammaldags sockerkaka snabbt och enkelt med detta recept!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 40 minuter
Totalt 50 minuter
Portioner 1 kaka

Ingredienser
 

  • 2 st ägg
  • 2,25 dl strösocker
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 dl creme fraiche
  • citronskal från 1 citron

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C. 
  • I en bunke, vispa ägg och socker ljust och poröst, en elvisp hjälper.
  • Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker i en separat skål.
  • Tillsätt vetemjölsblandningen till äggblandningen.
  • Häll kokande vatten över citronen (för att få bort kemikalier) och riv skalet.
  • Vänd ner creme fraiche och citronskal i smeten.
  • Smörj och bröa en sockerkaksform och tillsätt smeten.
  • Grädda i nedre tredjedelen av ugnen i 40 minuter på 180°C.
  • Ta ut ur ugnen och låt svalna några minuter. Stjälp sedan upp kakan på ett fat.
  • Låt svalna helt under formen.
  • Njut av din gammaldags sockerkaka!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Gammaldags sockerkaka

Annons från HelloFresh SE

Välj din perfekta veckomeny

Med HelloFresh kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta recept när som helst. Välj fritt mellan 15 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök.

Hellofresh

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar