Kokosmuffins – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på kokosmuffins!

Gör snabbt och enkelt dessa goda kokosmuffins med en härligt krispig kokostopping. En riktigt god typ av kokosmuffins som passar perfekt till fikat eller mellanmålet.

Hemgjorda kokosmuffins passar utmärkt till fikat, frukost eller efterrätt. Om du älskar tropiska smaker så kommer du älska dessa kokosmuffins. Saftiga och fluffiga med kokosflingor inuti, och med en krispig topping ovanpå.

Strimlade och sötade kokosflingor hittas i matbutiken i bakningshyllan. Det är värt att köpa bara för detta recept tycker jag om man inte redan har det hemma.

Kort sagt så älskar jag detta recept på kokosmuffins och tycker det är riktigt värt att göra. Testa det gärna gärna så hoppas jag att ni också ska tycka om det!

Kokosmuffins

Receptet – Så gör du:

Kokosmuffins

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Gör snabbt och enkelt dessa goda kokosmuffins med en härligt krispig kokostopping. En riktigt god typ av kokosmuffins som passar perfekt till fikat eller mellanmålet.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 8 muffins

Ingredienser
 

  • 1 dl kokosflingor
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk salt
  • 2 st ägg
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 dl filmjölk

Krispig topping

  • 60 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl kokosflingor

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Börja med toppingen: smält smöret till toppingen i en kastrull, rör ner strösockret och kokosen. Rör om och ställ åt sidan så länge.
  • Muffinsen: Blanda kokosflingor, vetemjöl, vetemjöl, strösocker, vaniljsocker och salt i en bunke. Rör om, och rör sedan ner ägg, rapsolja och filmjölk.
  • Fyll muffinsformar med smet till hälften, toppa varje med lite krispig topping.
  • Grädda i den nedre tredjedelen av ugnen i 15 minuter.
  • Färdigt! Ta ut ur ugnen och njut av dina kokosmuffins!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Kokosmuffins

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar