Citronbiskvier i långpanna – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel delar jag med mig av mitt favoritrecept på citronbiskvier i långpanna!

Här möts saftig mandelmassa och uppfriskande citron i form av en härlig biskvibotten, smörkräm, och vit chokladganache.

Biskvibotten, gjord av riven mandelmassa, socker och äggvitor, och utgör grunden av detta godbit. Den bakas till gyllene perfektion, och varje tugga ger en mix av krämighet och mandelsmak.

Smörkrämen är som mjuk och luftig himmel. Lemoncurd och citronsaft ger den en uppfriskande twist som balanserar sött och syrligt.

Ganachen är kronan på verket, en len vit chokladkreation som sveper in biskvin och lämnar varje tugga med en slät känsla. Citronskal på toppen ger en extra fräschhet.

Citronbiskvier i långpanna är inte bara en kaka, det är en smakrik resa. Så, ge dig in i detta enkla bakäventyr och låt detta goda bakverk bli stjärnan på ditt nästa fikabord!

Citronbiskvier i långpanna

Receptet – Så gör du:

Citronbiskvier i långpanna

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Krämig smörkräm, len vit chokladganache och ljuvligt saftig biskvi, en oemotståndlig fika eller efterrätt.
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 45 minuter
Totalt 1 timme
Portioner 40 bitar

Ingredienser
 

Biskvibotten

  • 500 g mandelmassa
  • 3 st äggvitor bevara en äggula
  • 1 dl strösocker

Smörkrämen

  • 250 g rumstempererat smör
  • 3 dl florsocker
  • 1 dl lemon curd
  • Skal från 1 citron
  • Saften från ½ citron
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 1 st äggula

Ganache-fluff

  • 250 g vit choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • Rivet skal från 1 citron

Instruktioner

Biskvibotten

  • Värm ugnen till 175 grader och täck en långpanna 30×25 cm med bakplåtspapper.
  • Riv mandelmassan och blanda med socker och äggvitor tills det blir en krämig smet.
  • Sprid smeten på plåten, försök få den jämn och låt det vara ca 2-3 cm från kanterna på långpannan.
  • Grädda i mitten av ugnen i 15-17 minuter. Ta ut och låt svalna. Vänd sedan så pappret hamnar uppåt och dra bort papperet.

Smörkräm

  • Vispa ihop smör, florsocker, lemoncurd, citronskal, vaniljsocker och äggula tills det blir fluffigt (cirka 3-5 minuter).
  • Bred smörkrämen över den avsvalnade botten.
  • Ställ in i kylskåpet medan du gör ganachen.

Ganache

  • Hacka den vita chokladen fint och lägg i en skål.
  • Värm grädden och häll över den vita chokladen. Låt stå i några minuter och rör tills det blir en slät ganach. Låt den tjockna något.
  • Bred ganachen över kakan och strö över rivet citronskal innan du skär den i rutor.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Citronbiskvier i långpanna

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar