Världens godaste äppelpaj – Recept

4.7/5 baserat på 7 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på världens godaste äppelpaj!

Detta är en läcker och enkel paj som för mig är världens godaste äppelpaj, och som alla efterfrågar om och om igen.

Söta, saftiga kanelkyssade äpplen, toppade med en läcker smultopping. Detta är den perfekta äppelpajen att servera efter en måltid eller till fikat, och den förgyller alltid tillvaron för mig!

Så fort jag serverade denna äppelpaj för första gången för så blev den stor favorit. Sedan dess har den efterfrågats gång på gång.

Denna paj är jättegod som den är, men jag kan också slå ett slag för vaniljsås eller vaniljglass till!

De flesta äpplena fungerar till denna paj, men Granny Smith-äpplen kan jag rekommendera för fin konsistens och syrlighet!

Kort sagt så älskar jag detta recept på världens godaste äppelpaj och tycker den är riktigt värd att göra. Testa gärna receptet nedan!

Världens godaste äppelpaj

Receptet - Så gör du:

Världens godaste äppelpaj

4.7/5 baserat på 7 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Detta är en läcker och enkel paj som för mig är världens godaste äppelpaj, och som alla efterfrågar om och om igen.
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 35 minuter
Portioner 10 bitar

Ingredienser
 

  • 6 st äpplen (gärna Granny Smith)
  • 0,5 dl strösocker
  • 1,5 msk sirap
  • 1 msk kanel

Smultopping

  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl strösocker
  • 150 g smör, rumstempererat

Instruktioner

  • Ställ fram smöret så det blir rumstempererat.
  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Skala, kärna ur och skiva äpplena, eller skär äpplet i mindre tärningar.
  • Lägg äpplena i en rund pajform. Strö över strösocker och kanel och blanda. Ringla sedan över sirapen.
  • Skär smöret till små tärningar och nyp ihop ingredienserna till smultoppingen. Fördela ut smultoppingen över äppelbitarna.
  • Grädda nederst i ugnen i 20-25 minuter på 200°C.
  • Ta ut ur ugnen och låt svalna. Njut av världens godaste äppelpaj (enligt mig)! Servera gärna med vaniljsås eller vaniljglass!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Världens godaste äppelpaj

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar