Världens godaste mugcake – Recept

4.7/5 baserat på 10 betyg

I denna artikel delar jag med mig av ett recept på världens (enligt mig) godaste mugcake!

Detta toppengoda recept på mugcake skapa en läcker och tillfredsställande kaka direkt i en mugg. Jag tycker att den här mugcaken är fylld med chokladig godhet. Faktum är att den är så läcker att den mycket väl kan vara världens godaste mugcake!

Denna mugcake är inte bara enkel att tillaga, utan också full av smak. Den fylliga chokladsmaken kombinerad med den mjuka och saftiga konsistensen gör den till en perfekt liten dessert när jag än vill ha något sött.

Perfekt som den anges i receptet, men om man vill så kan receptet också anpassas efter ens personliga önskemål. Man kan experimentera med att tillsätta lite hackade nötter i smeten, och toppa med bär, grädde eller glass för extra textur och smak.

Varför inte prova en klick jordnötssmör eller Nutella på toppen för att få en fantastisk kombination av smaker?

Det bästa med denna mugcake är att den tar så kort tid att tillaga. Med en total tillagningstid på bara cirka 5 minuter kan du snabbt stilla ditt sötsug eller överraska dina gäster med något läckert när man vill att det ska gå fort.

Detta recept är en favorit. Jag hoppas att ni ska tycka om det lika mycket som jag gör. Smaklig efterrätt eller dessert!

Världens godaste mugcake

Receptet – Så gör du:

Världens godaste mugcake

4.7/5 baserat på 10 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Världens godaste mugcake, som blir klar att avnjuta på bara 5 minuter! En perfekt efterrätt till sig själv eller till att bjuda familj och vänner på.
Förberedelser 2 minuter
Tillagning 3 minuter
Totalt 5 minuter
Portioner 1 mugg

Ingredienser
 

  • lite smör, margarin eller vegetabilisk olja till smörjning av koppen
  • 4 msk vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk kakao
  • 1/4 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 3 msk mjölk
  • 1/4 tsk vaniljsocker
  • 1 msk chokladbitar valfritt
  • Glass eller vispad grädde valfritt till servering

Instruktioner

  • Börja med att ta en stor mikrovänlig mugg (cirka 30-35 cl) och smörj den lätt med lite smör, margarin eller olja för att undvika att mugcaken fastnar.
  • I muggen, blanda vetemjöl, socker, kakao, bakpulver och salt. Rör om ordentligt så att alla ingredienser blandas väl.
  • Tillsätt mjölk, vegetabilisk olja och vaniljextrakt till muggen. Rör om igen tills smeten blir slät och utan klumpar.
  • Om du vill ha en extra chokladig mugcake, kan du tillsätta en matsked chokladbitar till smeten. Rör om för att fördela dem jämnt.
  • Placera muggen i mikrovågsugnen och tillaga på hög effekt i cirka 1 minut och 30 sekunder till 2 minuter. Tiden kan variera beroende på din mikrovågsugn, så håll koll på mugcaken och sluta värma när den har puffat upp och verkar fast i mitten.
  • Ta ut muggen från mikrovågsugnen och låt mugcaken svalna i några minuter.
  • Färdigt! Servera mugcaken som den är eller toppa den med lite glass eller vispad grädde för extra lyxighet. Tänk på att den kan vara väldigt varm när den precis kommer ut ur mikron.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Världens godaste mugcake

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar