Snabba chokladkakor – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på snabba chokladkakor!

Detta är riktigt snabba och enkla chokladkakor med som är mjuka och med en rik chokladsmak. Görs från start till klara chokladkakor på bara 15 minuter, riktigt snabbt!

Jag delar mitt nya favoritkakorecept med dig idag – dessa enkla och snabba chokladkakor, som faktiskt även råkar vara fria från smör!

Dessa snabba chokladkakor använder rapsolja istället för smör vilket gör dem både läckra och fina i konsistensen.

Dessa kakor gör du med kakaopulver så att du inte behöver ha någon bakchoklad till hands. Jag tillsätter lite kanel i degen för lite djup av smaken, men du kan absolut utelämna det om du vill.

Kort sagt älskar jag dessa riktigt snabba chokladkakor och jag har dem klara på cirka 15 minuter. Perfekt för när man vill ha något sött med smak av choklad. Jag rekommenderar starkt detta recept här nedanför!

Snabba chokladkakor

Receptet – Så gör du:

Snabba chokladkakor

4.9/5 ( 114 röster )
Detta är riktigt snabba och enkla chokladkakor med som är mjuka och med en rik chokladsmak. Görs från start till klara chokladkakor på bara 15 minuter, riktigt snabbt!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 24 kakor

Ingredienser
  

  • 2 dl strösocker
  • 1,25 dl rapsolja
  • 1 st ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk kanel (valfritt)
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 3 msk kakaopulver

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Blanda rapsolja, socker, ägg och vaniljsocker till en jämn smet.
  • Blanda vetemjöl, kakaopulver, bakpulver, salt och kanel i en separat skål.
  • Tillsätt de torra ingredienserna till de blöta ingredienserna och blanda försiktigt ihop allt till en tjock, enhetlig deg. 
  • Kyl i kylen i 15 minuter om det behövs för att degen ska stelna.
  • Forma degen till bollar lika stora som valnötter. Placera kakor med några centimeters mellanrum på en bakplåt klädd med bakplåtspapper.
  • Grädda i 8 till 10 minuter i mitten av ugnen, tills kakorna är lätt gyllenbruna i botten. Överbaka inte, annars blir de hårda som stenar!
  • Ta ut ur ugnen och låt stå plåten i ca 2 minuter, och ta sedan av dem till en kall plåt där de får svalna en aning.
  • Njut av dina snabba chokladkakor!
Nyckelord Snabba chokladkakor
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar