Chokladkolasås – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på chokladkolasås!

Denna chokladkolasås är god till glass, fruktsallad, och bakverk. Så enkel att göra och så himla god!

Jag brukar äta denna chokladkolasås tillsammans med exempelvis frukt eller glass. Den är också god i bakning tillsammans med olika bakverk.

Denna chokladkolasås är god att servera ljummen till diverse efterrätter. Förvara med fördel din chokladkolasås förseglad i kylen.

Kort sagt så älskar jag denna chokladkolasås och tycker den är så himla värd att göra!

Chokladkolasås

Receptet – Så gör du:

Chokladkolasås

4.9/5 ( 44 röster )
Denna chokladkolasås är god till glass, fruktsallad, och bakverk. Så enkel att göra och så himla god!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 12 portioner

Ingredienser
  

  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 dl sirap
  • 1 dl grädde
  • 100 g smör eller margarin

Instruktioner

  • Smält smöret i en kastrull och blanda i övriga ingredienser. Rör om.
  • Koka chokladkolasåsen tills den tjocknar.
  • Njut av din chokladkolasås!
Nyckelord Chokladkolasås
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar