Chokladkolasås – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på chokladkolasås!

Denna chokladkolasås är god till glass, fruktsallad, och bakverk. Så enkel att göra och så himla god!

Chokladkolasås är en söt och krämig sås som används som en topping på desserter och bakverk. Den har en intensiv chokladsmak, och är ganska söt. Den kan användas som en glasyr på tårtor, cupcakes eller andra bakverk, eller som en dip för frukt, bakverk eller andra desserter såsom glass.

Chokladkolasås är en populär sås på grund av sin unika kombination av smak och konsistens, och den är perfekt för att förhöja smaken och presentationen på en mängd olika desserter och bakverk.

Jag brukar äta denna chokladkolasås tillsammans med exempelvis frukt eller glass. Den är också god i bakning tillsammans med olika bakverk.

Chokladkolasås kan förvaras i kylskåpet i en lufttät behållare. Det är viktigt att hålla såsen i kylskåpet eftersom den innehåller grädde och smör, och dessa ingredienser kan bli dåliga om de förvaras vid rumstemperatur. Innan du använder chokladkolasås, så rekommenderar jag att du tar ut den ur kylskåpet och låter den stå i rumstemperatur i några minuter, så att den blir lite mjukare och lättare att använda.

Du kan också värma upp såsen i en kastrull eller i mikrovågsugn, om du vill att den ska vara lite mer flytande och lättare att använda som en glasyr. Denna chokladkolasås är god att servera ljummen till diverse efterrätter.

Kort sagt så älskar jag denna chokladkolasås och tycker den är så himla värd att göra!

Chokladkolasås

Receptet – Så gör du:

Chokladkolasås

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna chokladkolasås är god till glass, fruktsallad, och bakverk. Så enkel att göra och så himla god!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 12 portioner

Ingredienser
 

  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 dl sirap
  • 1 dl grädde
  • 100 g smör eller margarin

Instruktioner

  • Smält smöret i en kastrull och blanda i övriga ingredienser. Rör om.
  • Koka chokladkolasåsen tills den tjocknar.
  • Njut av din chokladkolasås!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Chokladkolasås

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar