Yakinikusås – Recept

4/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på yakinikusås!

En riktigt god och enkel yakinikusås som passar perfekt som marinad eller dippsås till kött, kyckling, lax, tofu men även grönsaker! Kombinera gärna med ris för en fulländad måltid.

Detta är en riktigt härlig sås som går enkelt att göra, och som bara innehåller enkla ingredienser. Efter att ditt protein har tillagats färdigt, doppa det denna såsen, eller servera det blandat med såsen.

Den kan förvaras i kylen i en lufttät behållare i upp till en vecka, men går att frysa in. Den är gott värd att göra lite extra av, då den enkelt går att ta fram för en snabb kvällsmåltid!

Sammanfattningsvis så är detta en sås som många känner igen. Men att göra den så enkelt hemma som med detta recept, det kanske inte många visste om att man faktiskt kunde. Allt med detta recept på yakinikusås är verkligen enkelt, både sett till ingredienser och hur man gör den. Jag hoppas ni gillar den lika mycket som jag gör!

Yakinikusås

Receptet - Så gör du:

Yakinikusås

4/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

En riktigt god och enkel yakinikusås som passar perfekt som marinad eller dippsås till kött, kyckling, lax, tofu men även grönsaker! Kombinera gärna med ris för en fulländad måltid.
Förberedelser 2 minuter
Tillagning 3 minuter
Totalt 5 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

 • 2 st vitlöksklyftor
 • 1,25 dl sojasås
 • 4 msk mirin (eller vitt vin, eller risvinäger som ersättning)
 • 5 msk strösocker
 • 4 tsk sesamolja
 • 4 tsk malda sesamfrön

Instruktioner

 • Skala och hacka vitlöksklyftan. I en kastrull, blanda sojasås, mirin (eller ersättning), strösocker, sesamolja och hackad vitlök.
 • Värm på medelhög till hög värme tills sockret lösts upp, cirka 3 minuter. Rör hela tiden för att hjälpa till att lösa upp strösockret och förhindra att det bränns. Ta av värmen och låt såsen svalna i cirka 5 till 10 minuter.
 • Häll såsen genom en finmaskig sil för att ta bort vitlöksbitarna.
 • Tillsätt malda sesamfrön och hela sesamfrön till den färdigsilade såsen och blanda försiktigt.
 • Färdigt! Yakinikusåsen är nu klar att användas. Använd som en marinad, eller en sås att hälla över kött, fågel, fisk och grönsaker, eller som dippsås!
Måltid Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Yakinikusås

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar