Godaste woksåsen – Recept

5/5 baserat på 3 betyg

I denna artikel ger jag ett recept på den godaste woksåsen jag någonsin testat!

Woksås är en viktig del av asiatisk matlagning och ger en smakfull dimension till wokade rätter. Denna woksås som jag namngett “godaste woksåsen” kommer att ta dina wokade favoriträtter till nya smakhöjder!

Med en balanserad kombination av sojasås, hoisinsås, risvinäger, socker och sesamolja får du en sås som är både söt, salig och läckert aromatisk.

När det kommer till servering är möjligheterna många. Du kan använda denna woksås för att ge smak åt en mängd olika ingredienser, som grönsaker, kyckling, fläsk, biff eller skaldjur.

Woksåsen kan användas i både klassiska wokrätter och i moderna tolkningar av asiatiska smaker. För att njuta av den i sin enkelhet kan du servera woksåsen med nykokt ris eller wokade nudlar för en läcker och välsmakande måltid.

När det gäller förvaring av såsen, så kan du förvara eventuella rester i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till en vecka. Vid behov kan du värma upp såsen i en stekpanna eller i mikrovågsugnen innan servering för att få tillbaka dess ursprungliga smak och konsistens.

Här nedan följer det enkla receptet för denna smakrika woksås. Jag tycker kort sagt att detta är en fantastisk sås som verkligen förhöjer mina wokade rätter till nya nivåer. Testa gärna själv, så hoppas jag att den ska ge dig och dina gäster en minnesvärd wokupplevelse!

Godaste woksåsen

Receptet – Så gör du:

Godaste woksåsen

5/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Denna otroligt goda woksås kommer att förhöja dina wokade rätter. Du kan även anpassa smaken genom att justera mängden av ingredienserna efter din egen smakpreferens. Så sätt igång och njut av dina egna wokkreationer med den här läckra såsen!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 4 msk sojasås
  • 2 msk hoisinsås
  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk sesamolja
  • 2 st vitlöksklyftor finhackade
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 1/2 dl vatten
  • Olja till woken

Instruktioner

  • I en skål, blanda samman sojasås, hoisinsås, risvinäger, socker, sesamolja och vitlök. Rör om för att blanda väl.
  • I en separat skål, blanda majsstärkelse och vatten tills det är helt upplöst. Detta kommer att användas för att tjockna såsen.
  • Värm upp en wokpanna eller stor stekpanna med lite matolja på medelhög värme.
  • Tillsätt såsblandningen i pannan och låt den sjuda i cirka 2 minuter, eller tills den börjar tjockna något.
  • Tillsätt majsstärkelseblandningen i pannan och rör om kontinuerligt tills såsen blir tjock och glansig.
  • Ta bort från värmen och servera genast med dina favoritwokade ingredienser.
Måltid Sås
Kök Asiatiskt, Svenskt
Nyckelord Godaste woksåsen

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar