Världens godaste gräddsås – Recept

4.9/5 baserat på 9 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på världens godaste gräddsås!

Detta är för mig världens godaste gräddsås. Ingenting slår traditionell hemlagad husmanskost, och då är denna härliga gräddsås alldeles ljuvlig att servera till!

Världens godaste gräddsås för mig är härligt krämig och värmande, och kompletterar rätten den serveras med riktigt bra. Servera gärna denna sås med exempelvis pannbiffar eller köttbullar, och annan husman såsom järpar eller köttfärslimpa.

För en riktigt god sås som görs på enbart enkla basingredienser som fungerar väl ihop, så kan jag varmt rekommendera att man testar denna sås. Risken är stor att man gör den gång på gång därefter, eftersom den är så himla god!

Förvara eventuella rester övertäckt i kylen, där de håller sig goda i flera dagar enligt min erfarenhet. Denna sås funkar också perfekt att förvara ihop med själva maten den kompletterar i en matlåda, för att sedan värma upp som matlåda i exempelvis mikron!

Smaklig måltid med denna sås som jag alltså lite skrytsamt har döpt till “världens godaste gräddsås”! Jag hoppas att ni gillar den lika mycket som jag gör!

Världens godaste gräddsås

Receptet – Så gör du:

Världens godaste gräddsås

4.9/5 baserat på 9 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är för mig världens godaste gräddsås. Ingenting slår traditionell hemlagad husmanskost, och då är denna härliga gräddsås alldeles ljuvlig att servera till!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk kalvfond
  • 1 tsk soja
  • 1 msk naturell färskost
  • salt efter smak
  • peppar efter smak

Instruktioner

  • Häll alla ingredienser i en liten kastrull och låt koka upp.
  • Låt blandningen puttra tills såsen tjocknar. Rör om då och då.
  • Färdigt! Servera och njut av världens godaste gräddsås enligt mig!
Måltid Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Världens godaste gräddsås

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar