Egen french hot dog-dressing – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel delar jag med mig av mitt favoritrecept på egen french hot dog-dressing!

Hot dogs är en älskad maträtt världen över, men man behöver inte begränsa sig till det vanliga utbudet av ketchup, senap och lök. För dem som letar efter en härlig dressing utöver det vanliga, så är det enkelt och gott att göra denna smakfulla och klassiska french hot dog-dressing!

Denna dressing är inspirerad av det klassiska receptet på french hot dog-dressing med enkla och goda smaker i fokus. Samtidigt ger dressingen en spännande upplevelse för dina smaklökar. Genom att kombinera några få grundläggande ingredienser kan du skapa något extraordinärt att njuta av på till korven.

Grunden för vår French Hot Dog-Dressing är majonnäs. Du kan använda en köpt majonnäs för att spara tid, men att göra din egen från grunden. Att göra majonnäs från grunden är inte så svårt som det låter, och det ger en belöning i form av färsk smak och konsistens. För att göra din egen majonnäs, vispa bara äggulor, vitvinsvinäger, en nypa salt och neutral olja (ex. rapsolja) enligt receptet, tills du har en krämig och förtrollande bas.

När din majonnäs är klar, tillsätt dijonsenap. Dijonsenap är en essentiell ingrediens i fransk matlagning och ger den karakteristiska smaken och skärpan till vår dressing. Den skapar en balans mellan sötma och skärpa som kompletterar de andra ingredienserna perfekt. Två matskedar dijonsenap är oftast tillräckligt för att uppnå den önskade smakprofilen.

När allt är klart, låt gärna din French Hot Dog-dressing vila några minuter i kylskåpet innan servering. Detta ger smakerna tid att kombinera och utvecklas, vilket resulterar i en rikare och mer harmonisk smakupplevelse när du väljer att använda dressingen.

Hållbarheten i kylen är enligt min erfarenhet upptill en vecka. Smaklig dressing!

Egen french hot dog-dressing

Receptet – Så gör du:

Egen french hot dog-dressing

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Ge dina french hot dogs en härlig touch med vår hemlagade french hot dog-dressing, perfekt för att lyfta smaken till en helt ny nivå!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

 • 2 dl majonnäs eller egengjord enligt nedan

För egengjord majonnäs (ersätter majonnäsen ovan)

 • 2 st äggulor
 • 2 tsk vitvinsvinäger
 • 1 nypa salt
 • 4 dl raps- eller solrosolja

Övriga ingredienser

 • 1 msk dijonsenap
 • Salt och svartpeppar efter smak

Instruktioner

 • Om du gör majonnäsen från grunden: Börja med att göra din majonnäs. I en skål, vispa äggulor, vinäger och en nypa salt tills det är väl blandat. Tillsätt gradvis oljan i en tunn stråle under ständig vispning tills majonnäsen tjocknar. Smaka av och justera kryddningen om det behövs.
 • När majonnäsen är klar, tillsätt dijonsenap till majonnäsen och blanda väl.
 • Smaka av med salt och svartpeppar efter dina smakpreferenser.
 • Låt dressingen vila i kylskåp i minst 30 minuter före servering för att låta smakerna kombinera och utvecklas.
 • Servera din egengjorda french hot dog-dressing tillsammans med dina grillade korvar i bröd. Lägg dressingen ovanpå korven eller i brödet. Förvara rester i kylen (upp till 1 vecka).
Måltid Sås
Kök Amerikanskt, Svenskt
Nyckelord Egen french hot dog-dressing

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar