Sås till fondue – Recept

5/5 baserat på 3 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på sås till fondue!

Av alla såser till fondue är detta min absoluta favorit! Detta är en härlig sås som jag tycker passar otroligt bra till olika typer av kött, fisk, skaldjur, och grönsaker såsom potatis vid fondue.

Detta är en sås som serveras kyld tillsammans med en buljongfondue. Stick ner dina matbitar i fonduebadet med buljongen, och när den är klar, doppa i denna ljuvliga sås till fondue!

Fondue är i grunden ett schweiziskt påfund men oj vad trevligt och härligt det är att dela en fondue-måltid med ett gott sällskap världen över!

Kort sagt så är detta min absoluta favoritsås till fondue, den både smakar otroligt gott och är så himla enkel att göra. Den tickar alla boxar så att säga. Testa den gärna själv med receptet här nedanför!

Sås till fondue

Receptet – Så gör du:

Sås till fondue

5/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Av alla såser till fondue är detta min absoluta favorit! Detta är en härlig sås som jag tycker passar otroligt bra till olika typer av kött, fisk, skaldjur, och grönsaker såsom potatis vid fondue.
Förberedelser 2 minuter
Tillagning 3 minuter
Totalt 5 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 1 st gul lök, finhackad
  • 3 msk olivolja
  • 0,75 dl tomatpuré
  • 3 msk vitvinäger
  • 1,5 msk strösocker
  • 0,75 dl majonnäs

Instruktioner

  • I en liten panna på medelhög värme på spisen, mjuka upp löken i olivoljan. Krydda med salt och peppar. Tillsätt tomatpuré, vinäger och strösocker. Fortsätt puttra i 3 minuter, rör om ofta. Låt svalna.
  • Vispa i majonnäsen. Justera kryddningen om så önskas. Ställ in i kylen tills den ska serveras.
  • Njut av din sås till fondue!
Måltid Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Sås till fondue

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar