Kolasås utan sirap – Recept

4.7/5 baserat på 3 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på kolasås utan sirap!

Ingen sirap? Inga problem! Med bara tre ingredienser kan man göra en riktigt god kolasås riktigt snabbt med detta recept på kolasås utan sirap.

Här är en enkel kolasås utan sirap som är perfekt till glass, äppelpaj, hackade äpplen, och mycket annat!

Det bästa med denna såsen är att gen går så snabbt att göra. Helt perfekt när man vill ha den där goda smaken till efterrätten eller desserten. Så härligt mångsidig och passar till mycket, bara att testa sig fram.

Förvara denna kolasås i en förseglad burk eller annan behållare i kylen, eller övertäckt med plastfolie. Där håller den i fyra dagar upp till en vecka, men den äts oftast upp snabbare än så, för att den är så härligt god!

Receptet ger 8 portioner uppskattningsvis, beroende på hur mycket man tar. Det som är bra är att det går fort att göra mer om man ser att det inte räcker!

Kort sagt älskar jag denna kolasås utan sirap och tycker den är riktigt enkel att göra. Så värd att slänga ihop. Testa gärna receptet nedan!

Kolasås utan sirap

Receptet – Så gör du:

Kolasås utan sirap

4.7/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Ingen sirap? Inga problem! Med bara tre ingredienser kan man göra en riktigt god kolasås riktigt snabbt med detta recept på kolasås utan sirap.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 8 portioner

Ingredienser
 

  • 2,5 dl farinsocker
  • 125 g smör
  • 0,5 dl mjölk

Instruktioner

  • Koka upp farinsocker, smör och mjölk i en kastrull. Låt puttra under omrörning tills det tjocknat, 1 till 2 minuter.
  • Ta bort kolasåsen från värmen, låt svalna lite och njut!
Måltid Efterrätt, Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Kolasås utan sirap

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar