Sås till stekt torsk – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på sås till stekt torsk!

Denna ljuvliga sås till stekt torsk lyfter fram torsken på bästa sätt. Den har en något söt, något syrlig smak som omfamnas av en rik krämighet.

Detta är en riktigt klassisk sås till stekt torsk som är härligt len och fin och rik i smaken. Såsen kallas på franska för beurre blanc, och är en av de klassiska franska såserna. Den är otroligt god till stekt torsk och lyfter verkligen fisken på godaste vis!

Den går att göra på bara 10 minuter, och med endast fem ingredienser. Det går riktigt bra att förvara eventuella rester i kylen, och sedan värma upp till exempelvis en matlåda.

Såsen håller sig god i kylen i flera dagar om den förvaras lufttätt, exempelvis i en burk med lock, enligt min erfarenhet! Ska man värma upp den så kan man göra det tillsammans med fisken i exempelvis mikrovågsugn.

Förutom som direkt tillbehör till fisken så är ju stekt torsk riktigt gott med kokt potatis eller ris, samt en god krispig grönsallad som alltid gör gott för magen, tycker jag!

Använder man saltat smör, var då lite extra uppmärksam kring saltningen i receptet, det kan vara så att man inte alls behöver tillsätta mycket salt då.

Jag älskar denna sås till stekt torsk och tycker den är riktigt värd att göra. Testa gärna receptet nedan, så hoppas jag att ni ska få en riktigt smaklig måltid!

Sås till stekt torsk

Receptet – Så gör du:

Sås till stekt torsk

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Denna ljuvliga sås till stekt torsk lyfter fram torsken på bästa sätt. Den har en något söt, något syrlig smak som omfamnas av en rik krämighet.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 200 g smör
  • 1 st schalottenlök
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk salt

Instruktioner

  • Finhacka schalottenlöken.
  • Tillsätt vin, vinäger och lök till en kastrull. Låt puttra på spisen på medelvärme tills ungefär 0,5 dl vätska återstår.
  • Skär smöret i små tärningar och vispa ner i kastrullen medan du vispar den puttrande såsen.
  • Ta av från värmen och krydda med salt efter smak.
Måltid Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Sås till stekt torsk

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar