Grönpepparsås med dijonsenap – Recept

4.3/5 baserat på 9 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på grönpepparsås med dijonsenap!

Här är en härligt god och krämig grönpepparsås med dijonsenap. Perfekt till exempelvis kött eller fågel.

Dijonsenap i grönpepparsåsen ger en härlig smak som blir otroligt gott till exempelvis kött, kyckling eller anka. Ett tips är att om man lagar kött eller fågel så kan man använda skyn från tillagningen istället för kalvfonden i receptet. Potatis är också ljuvligt i kombination med denna grönpepparsås.

Om du är osäker på hur stark din grönpeppar är så börja med lite färre korn och smaka av, för att sedan eventuellt öka på med mer under tillagningen.

Kort sagt älskar jag denna grönpepparsås med dijonsenap, och kan verkligen rekommendera den. Så god, klassisk, och enkel. Testa gärna receptet nedan!

Grönpepparsås med dijonsenap

Receptet – Så gör du:

Grönpepparsås med dijonsenap

4.3/5 baserat på 9 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Här är en härligt god och krämig grönpepparsås med dijonsenap. Perfekt till exempelvis kött eller fågel.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 2 msk grönpeppar i lag
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk kalvfond eller sky
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk soja (kinesisk, inte japansk)
  • 1 msk konjak (valfritt)

Instruktioner

  • Krossa grönpepparkornen. Är du osäker på hur starka de är, börja med att blanda i en mindre mängd i såsen till att börja med för att senare justera.
  • Blanda alla ingredienser till såsen i en liten kastrull och koka upp. Låt puttra i några minuter.
  • Njut av din grönpepparsås med dijonsenap!
Måltid Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Grönpepparsås med dijonsenap

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar