Glutenfri bechamelsås – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på glutenfri bechamelsås!

Detta glutenfria recept på bechamelsås kan göras med eller utan mejeriprodukter, och resultatet blir alltid riktigt vackert.

I detta recept använder jag en glutenfri mjölmix för att göra en riktigt god bechamelsås. Det blir ett härligt tillskott till exempelvis en god lasagne.

Jag gillar verkligen detta recept som kan göras med antingen smör eller olja, och rekommenderar starkt denna glutenfria bechamelsås starkt!

Behöver du mindre eller mer bechamelsås, halvera eller dubbla receptet nedan som räcker till en rejäl lasagne exempelvis!

Glutenfri bechamelsås

Receptet – Så gör du:

Glutenfri bechamelsås

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta glutenfria recept på bechamelsås kan göras med eller utan mejeriprodukter, och resultatet blir alltid riktigt vackert.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 1 sats

Ingredienser
 

  • 5 msk smör eller 4,5 msk olivolja
  • 4 msk glutenfri mjölmix
  • 9,5 dl mjölk (komjölk, kokosmjölk eller mandelmjölk)
  • 1 tsk salt
  • frivilligt: 1/2 tsk nyriven muskotnöt

Instruktioner

  • I en medelstor kastrull, värm smöret på medelhög värme tills det smält (eller värm olja). Tillsätt det glutenfria mjölet och vispa tills det är slätt. Koka på medelvärme tills blandningen får en ljus, gyllene sandig färg, cirka 6 till 7 minuter.
  • Värm under tiden mjölken i en separat kastrull tills den precis kokar upp. Tillsätt den varma mjölken till mjölblandningen 2,5 dl i taget, vispa hela tiden tills den är väldigt slät. Koka upp. Låt bubbla i 10 minuter, rör hela tiden och ta sedan bort från värmen. Krydda med salt och eventuellt muskotnöt och ställ åt sidan tills bechamelsåsen ska användas.
  • Njut av din glutenfria bechamelsås!
Måltid Sås
Kök Franskt, Svenskt
Nyckelord Glutenfri bechamelsås

Annons från HelloFresh SE

Välj din perfekta veckomeny

Med HelloFresh kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta recept när som helst. Välj fritt mellan 15 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök.

Hellofresh

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar