Glutenfritt vörtbröd – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på glutenfritt vörtbröd!

Detta är ett glutenfritt, mjukt och saftigt vörtbröd, perfekt till både julbordet eller som frukost, eller annat tillfälle.

Detta bröd bli riktigt mjukt, saftigt och ser fint ut.

Kryddorna gör vörtbrödet till ett speciellt bröd som vars recept oftast plockas fram till jul och som alla ändå gillar!

Glutenfritt vörtbröd

Receptet - Så gör du:

Glutenfritt vörtbröd

4.7/5 ( 48 röster )
I denna artikel ger jag mitt bästa recept på glutenfritt vörtbröd!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 40 minuter
Totalt 50 minuter
Portioner 1 limpa

Ingredienser
  

  • 4,5 dl filmjölk
  • 30 g pofiber
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk vörtkrydda
  • 2 msk rapsolja
  • 2,5 msk fiberhusk
  • 4 msk mörk sirap
  • 350 g Semper Grov mix (glutenfri)
  • smält smör till pensling

Instruktioner

  • Tillsätt filmjölk, pofiber, salt, vörtkrydda, bakpulver, och fiberhusk till en skål och blanda.
  • I en annan skål, tillsätt mörk sirap och olja och rör om fint.
  • Kombinera skålarnas innehåll till en slät deg. Tillsätt Semper Grov mix och blanda i. Låt stå i minst 10 minuter.
  • Häll smeten i en smord brödform (1,5 liter). Jämna till ytan med blötade händer.
  • Grädda mitt i nedre delen av ugnen på 200 grader i 45 minuter.
  • När det väl är klart, pensla brödet med smält smör och stjälp upp på galler direkt.
  • Låt svalna under en köksduk.
Nyckelord Glutenfritt vörtbröd
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar