Sås till kalkon – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel delar jag med mig av ett gott, saftigt recept på sås till kalkon!

Kalkon är en populär rätt vid många speciella tillfällen, framförallt till jul. Det saftiga köttet och de aromatiska kryddorna gör den till en favorit på festbordet. Men om du vill ta din kalkonmiddag till nästa nivå, är en hemlagad sås det perfekta sättet att göra det. Denna fylliga kalkonsås, gjord med stekskyn från din rostade kalkon och kryddad till perfektion, kommer att förhöja smaken och göra din måltid oförglömlig.

Sås till kalkon

Sås till kalkon är som kronan på verket för din festmiddag. Den förstärker smakerna, ger extra saftighet och sätter pricken över i:et på din kalkonrätt. Såsen är en av de avgörande komponenterna som binder samman alla smaker och gör din måltid till en minnesvärd upplevelse.

Denna sås till kalkon recept använder stekskyn från den rostade kalkonen som grund, och det är den naturliga smakbomben som ger såsen sin fylliga och autentiska smak. Genom att blanda steksky med några andra grundläggande ingredienser och kryddor skapar du en sås som är perfekt balanserad och otroligt god.

Att göra din egen sås ger dig också möjlighet att anpassa den efter din personliga smak. Du kan justera sältan, kryddigheten och konsistensen tills det är precis som du vill ha det.

Såsen till kalkon kan vara enkel men är otroligt viktig. Den kan vara den extra detaljen som förvandlar din måltid från god till fantastisk. Så nästa gång du serverar kalkon, överväg att inkludera denna hemlagade kalkonsås som en del av rätten. Dina gäster kommer att uppskatta din extra ansträngning, och du kommer att njuta av att servera en måltid som är fulländad i varje tugga.

Så oavsett om det bara är en festligare middag, jul, eller något annat firande, glöm inte att ge din kalkonrätt det den förtjänar – en otrolig sås som tar smaken till nästa nivå. Receptet hittas här nedanför! Smaklig måltid!

Sås till kalkon

Receptet – Så gör du:

Sås till kalkon

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Denna fylliga kalkonsås, gjord med stekskyn från din rostade kalkon och kryddad till perfektion, kommer att förhöja smaken och göra din måltid oförglömlig.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 6 personer

Ingredienser
 

 • Stekskyn från rostad kalkon
 • 1,25 dl vetemjöl
 • 1 liter kycklingbuljong eller 1 liter vatten + 2 kycklingbuljongtärningar

Instruktioner

 • Efter att du har rostat din kalkon och tagit ut den från ugnen, se till att flytta över stekskyn till en stor kastrull.
 • Sätt pannan på spisen över medelvärme. Strö mjölet över stekskyn och rör om ordentligt. Fortsätt att röra i ungefär 2-3 minuter tills mjölet har fått en ljusbrun färg. Detta kallas att göra en roux, vilket kommer att få såsen att tjockna.
 • Häll gradvis i kycklingbuljongen i stekskyn, rör hela tiden för att undvika klumpar. Fortsätt röra tills såsen börjar tjockna och koka.
 • Sänk värmen till låg, och låt såsen sjuda i cirka 5-10 minuter eller tills den har nått din önskade konsistens. Om såsen är för tjock, kan du tillsätta mer buljong för att tunna ut den.
 • Smaka av såsen med salt och peppar. Tillsätt efter behov.
 • När såsen har uppnått önskad konsistens och smak, ta bort den från värmen.
 • Sila såsen genom en finmaskig sil eller använ för att ta bort eventuella fasta bitar.
 • Färdigt! Servera med din kalkon!
Måltid Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Kalkonsås, Sås till kalkon

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar