Crème fraiche med parmesan och vitlök – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel delar jag med mig av ett riktigt gott recept på crème fraiche med parmesan och vitlök!

I denna artikel kommer vi att utforska den oemotståndliga kombinationen av crème fraîche, parmesanost och vitlök samt dela med oss av kreativa sätt att använda denna delikata sås för att lyfta dina måltider till nya nivåer av gastronomisk njutning.

När det kommer till att förhöja smakerna i måltider så är en ljuvlig sås som crème fraîche med parmesan och vitlök riktigt gott. Denna himmelskt krämiga och smakrika sås är en skatt i köket som kan förvandla vanliga rätter till gourmetupplevelser.

Crème fraîche är en välbekant goding som är känd för sin lena konsistens och subtila syrlighet som ger en perfekt balans till rika rätter. När den kombineras med parmesanostens djupa sälta och vitlöks aromatiska komplexitet uppstår en smakexplosion som är både sofistikerad och tillfredsställande.

Den rika och saltiga smaken av parmesanost ger en djup och komplex sälta till såsen. Den är en nyckelkomponent som ger en umamifylld dimension till smaken. Den aromatiska och kryddiga smaken av vitlök är en av de mest älskade smakerna i världen. Den ger en kraftfull smakskick till såsen och skapar en härlig kontrast till de andra ingredienserna.

Detta är en magisk sås till alla typer av kyckling, grillat kött, saftiga biffar, kotletter, pommes frites och ugnspotatis. Denna sås att komplettera de saftiga smakerna perfekt. Också god som dipp till chips, grönsaker som morötter, gurka och paprika i bitar!

Receptet på såsen hittas här nedanför! Jag hoppas ni ska tycka om den lika mycket som vi gör!

Crème fraiche med parmesan och vitlök

Receptet – Så gör du:

Crème fraiche med parmesan och vitlök

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Crème fraîche med parmesan och vitlök är en läcker sås som kan serveras som ett smakrikt tillbehör till grillat kött, fisk eller skaldjur. Den fungerar också utmärkt som ett dipp för chips, grönsaker, eller färskt bröd.
Förberedelser 2 minuter
Tillagning 3 minuter
Totalt 5 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

 • 2 dl crème fraîche
 • 1/2 dl riven parmesanost
 • 2 st vitlöksklyftor krossade
 • 1 tsk torkad persilja eller mer efter smak
 • Salt och svartpeppar efter smak

Instruktioner

 • Börja med att förbereda ingredienserna. Riv parmesanosten om den inte redan är riven.
 • I en skål, blanda samman Crème fraîche, riven parmesanost och krossad vitlök. Rör om väl så att ingredienserna fördelas jämnt.
 • Tillsätt den torkade persiljan och blanda om igen. Om du vill ha mer persiljasmak kan du öka mängden torkad persilja efter smak.
 • Smaka av blandningen med salt och svartpeppar. Kom ihåg att parmesanosten redan är salt, så var försiktig med saltet.
 • Låt Crème fraîche-blandningen vila i kylskåpet i minst 30 minuter innan servering. Detta ger smakerna tid att fördjupa sig.
 • När du är redo att servera! Garnera med lite extra riven parmesanost och eventuellt mer torkad persilja.
 • Servera din Crème fraîche med parmesan och vitlök som en krämig och smakrik sås till bröd, grönsaker eller som ett smakfullt tillbehör till olika rätter.
Måltid Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Crème fraiche med parmesan och vitlök

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar