Sherrysås – Recept

5/5 baserat på 3 betyg

Här kommer ett härligt recept på ljuvlig sherrysås på klassiskt vis!

En otroligt god sherrysås som är enkel att göra och som är riktigt god till exempelvis fläskött, biffar och kotletter. Servera gärna med potatis och en krispig grönsallad!

Sherrysås har en riktigt god smak som verkligen piffar till kötträtter. Den är ljuvligt krämig och smakrik med fina smaker.

Håll sherrysåsen varm fram till servering och servera gärna hälld eller skedad över köttet. Riktigt gott till exempelvis fläskfilé eller oxfilé!

Jag tycker verkligen om sherrysås och tycker den är riktigt trevlig att göra och bjuda på. Av min erfarenhet är det verkligen en sås som uppskattas på matbordet. Här kommer receptet på hur jag brukar göra den på allra bästa sätt, smaklig måltid!

Sherrysås

Receptet – Så gör du:

Sherrysås

5/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
En ljuvlig sherrysås på klassiskt vis! En otroligt god sherrysås som är enkel att göra och som är riktigt god till exempelvis fläskött, biffar och kotletter. Servera gärna med potatis och en krispig grönsallad!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 2 st schalottenlökar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 dl sherry, gärna torr
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 msk kalvfond
  • ½ tsk dijonsenap
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • ½ tsk salt
  • cayennepeppar efter smak

Instruktioner

  • Skala och finhacka schalottenlöken och bryn i smör/margarin så den blir genomskinlig.
  • Tillsätt sherryn och låt koka ihop lite med löken. Tillsätt creme fraiche, kalvfond och dijonsenap. Låt koka ihop.
  • Krydda med peppar och salt efter smak.
  • Färdigt! Servera varm och njut!
Måltid Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Sherrysås

Annons från HelloFresh SE

Välj din perfekta veckomeny

Med HelloFresh kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta recept när som helst. Välj fritt mellan 15 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök.

Hellofresh

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar