Pad thai-sås – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel ger jag det bästa receptet jag testat på pad thai-sås!

Pad thai-sås är en hörnsten i den populära thailändska rätten pad thai. Denna sås är känd för sin perfekta balans mellan sälta, sötma och syra, vilket ger en oemotståndlig smak till varje tugga.

Pad thai-sås är en mångsidig sås som används främst i pad thai-rätter, men den kan också användas som en smakrik dippsås för andra asiatiska rätter. För att servera just pad thai, wokar man nudlar tillsammans med grönsaker, tofu, kyckling eller räkor, och blandar sedan in den härliga pad thai-såsen.

Pad thai-sås kan göras i förväg för att sedan förvaras i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till några veckor. Det är viktigt att förvara den korrekt för att bevara dess fräschhet och smak. Se till att behållaren är ordentligt lufttät.

Pad thai-sås är nyckeln till att ge den klassiska thailändska rätten sin karaktäristiska smakprofil. Med detta recept kan du skapa din egen Pad thai-sås och njuta av den unika smaken i dina hemlagade rätter. Följ anvisningarna noggrant och utforska de spännande smakerna som denna pad thai-sås har att erbjuda!

Pad thai-sås

Receptet – Så gör du:

Pad thai-sås

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pad thai-sås är en mångsidig sås som används främst i pad thai-rätter, men den kan också användas som en smakrik dippsås för andra asiatiska rätter. En harmonisk fusion av sälta, sötma och syra, som kommer att lyfta din rätt till en riktigt god måltid!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 1 skål

Ingredienser
 

 • 1 dl fisksås
 • 1 dl tamarindsås finns i asiatiska butiker eller välsorterade livsmedelsbutiker
 • 2 msk strösocker
 • 2 msk pressad limejuice
 • 2 tsk sojasås
 • 1 st vitlöksklyfta finhackad
 • 2 msk vatten

Instruktioner

 • I en skål, blanda fisksås, tamarindsås, strösocker, pressad limejuice, sojasås, finhackad vitlök och vatten. Rör om väl tills alla ingredienser är ordentligt blandade.
 • Smaka på såsen och justera smaken efter behov. Om du vill ha en sötare smak kan du tillsätta mer socker eller lite honung. Du kan även justera mängden limejuice och sojasås för att få den önskade balansen mellan surt och salt.
 • Låt såsen stå i några minuter för att smakerna ska blanda sig väl.
 • Din Pad Thai-sås är nu redo att användas! Häll den över dina wokade nudlar, grönsaker och protein för att skapa en läcker Pad Thai-rätt.
Måltid Sås
Kök Asiatiskt, Svenskt
Nyckelord Pad thai-sås

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar