Enkel tacosås (bästa smaken!) – Recept

5/5 baserat på 7 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på enkel tacosås!

En enkel tacosås som går snabbt att göra och konkurrerar med butiksköpt! Du vet exakt vad som ryms i den, håller i evigheter och är fantastisk att servera med alla typer av tacos eller som dippsås för burritos, att ringla över nachos eller till och med som dippsås för chips!

Detta är en snabb och enkel tacosås som är väldigt mångsidig. Den smakar lika bra som allt du kan köpa från butikerna med den extra bonusen att du vet exakt vad som finns i den, och du kan anpassa den efter din smak.

Naturligtvis passar denna sås med vilken taco som helst. Lägg bara ingredienserna i en kastrull och låt sjuda i 10 minuter för att få ihop smaken. Det är allt!

Detta gör mer än tillräckligt för en sats tacos – men den håller sig perfekt antingen i kylen i upp till en vecka eller i frysen i månader.

Denna tacosås är också fantastisk att använda som dippsås för burritos (se även Strimlad biffburritos ), Quesadillas , ringla över Nachos eller helt enkelt använda som dipp för majschips.

Det finns egentligen inget att göra tacosås: tillsätt bara ingredienserna och värm i bara 5 minuter. Här är några anteckningar om processen:

  • Se till att använda låg värme. Det är viktigt att inte överhetta såsen, annars blir den för tjock.
  • Ta av från värmen och rör ner mer vinäger. När du har låtit din sås sjuda, rör du i lite mer vinäger på slutet. Varför? Detta maximerar den syrliga, ljusa smaken.
  • Kyl: den tjocknar när den svalnar. Såsen kommer att tjockna efter att du har kylt den till den konsistensen av vad du kan förvänta dig av den köpta versionen av tacosås.

Förvaring

Du kan förvara i upp till 2 veckor i kylen. Den kan sannolikt hålla längre: prova det på egen risk! Smaken förblir vackert syrlig och kryddig under lagringstiden.

Tacosås

Receptet – Så gör du:

Enkel tacosås (bästa smaken!)

5/5 baserat på 7 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

En enkel tacosås som går snabbt att göra och konkurrerar med butiksköpt! Du vet exakt vad som ryms i den, håller i evigheter och är fantastisk att servera med alla typer av tacos eller som dippsås för burritos, att ringla över nachos eller till och med som dippsås för chips!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 2,5 dl tomatsås (liten sats; eller dubbel för 4 dl tacosås!)
  • 2,5 dl vatten
  • 2 msk plus 1 tsk vit vinäger
  • 1 tsk (mild) till 2 (medelstark) tsk chilisås
  • 1 tsk socker
  • ¼ tsk salt
  • ½ tsk vitlökspulver
  • ½ tsk lökpulver
  • ½ tsk spiskummin
  • 2 tsk majsstärkelse

Instruktioner

  • Rör ihop tomatsås, vatten, 2 msk vit vinäger, varm sås, socker, salt, vitlökspulver, lökpulver och spiskummin i en medelstor kastrull. Koka upp och sänk sedan värmen till låg eller medel låg. Sjud där såsen bubblar stadigt i 10 minuter. 
  • Efter 15 minuter, rör ut majsstärkelsen i 1 msk vatten i en liten skål tills den lösts upp. Tillsätt majsstärkelseblandningen till tacosåsen och låt sjuda i ytterligare 1 minut, under konstant omrörning, tills såsen blir tjock och glansig. Ta av från värmen och rör ner ytterligare 1 tsk vinäger. Förvaras kylt; det kommer att tjockna ännu mer när det svalnar.
  • Njut av din tacosås!
Måltid Sås
Kök Mexikanskt, Svenskt
Nyckelord Tacosås

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar