Vitvinssås till fisk – Recept

5/5 baserat på 6 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på vitvinssås till fisk!

Denna vitvinssås till fisk och skaldjurspasta passar perfekt till såväl torsk, lax, och röding. Snabb och enkel att göra!

Gör denna vitvinssås till fisk som är kokt eller stekt. Riktigt god ihop med potatis eller till fiskgratäng. Mångsidig helt enkelt och riktigt len och krämig.

Detta är en klassisk sås med schalottenlök, smör, grädde, fiskbuljong, vitt vin, och några få till smakrika ingredienser.

Kort sagt så älskar jag denna vitvinssås till fisk och tycker den är riktigt värd att göra. Testa gärna receptet nedan!

Vitvinssås till fisk

Receptet – Så gör du:

Vitvinssås till fisk

5/5 baserat på 6 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna vitvinssås till fisk och skaldjurspasta passar perfekt till såväl torsk, lax, och röding. Snabb och enkel att göra!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 25 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 2 st schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 2 dl vitt vin
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk majsstärkelse/maizena
  • salt
  • 1 tsk torkad dragon

Instruktioner

  • Skala och finhacka schalottenlöken.
  • Smält smöret i en kastrull och fräs löken utan att den får någon färg.
  • Tillsätt vispgrädde, vitt vin och buljongtärning. Låt såsen puttra så den reduceras till ungefär halva ursprungliga volymen.
  • Silva av såsen genom en finmaskig sil, eller mixa den slät med en stavmixer. Red såsen genom att ha i majsstärkelse utblandad i en liten skvätt vatten.
  • Krydda med en skvätt citronsaft, färsk dragon och salt.
  • Njut av din vitvinssås till fisk!
Måltid Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Vitvinssås till fisk

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar