Whiskysås – Recept

4.8/5 baserat på 6 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på härlig whiskysås!

Det godaste och enklaste receptet på whiskysås, som passar otroligt bra till bland annat kyckling, fläsk, biffar eller rött kött! Servera gärna med ugnspotatis och en härlig grönsallad med tomater!

Whiskysås för mig är enkelt fixad lyx, och jag gillar faktiskt att ta en rätt mild whisky. Det fina med detta recept är att det också funkar med mer rökiga, starka whiskys också de gånger jag har testat.

Jag tycker whiskysåsen ska vara enkel och verkligen lyfta fram de goda smakerna som whiskyn tillför. Därför gillar jag verkligen denna enkla men magiskt goda verion på grädde, whisky, och några till få ingredienser.

Det kan inte bli enklare och snabbare än denna whiskysås, och jag håller tummarna för att ni gillar den lika mycket som jag själv gör!

För en whiskysås som verkligen lyfter fram de goda smakerna i ett kött, så testa gärna detta recept! Alla anvisningar hittas här nedanför!

Whiskysås

Receptet – Så gör du:

Whiskysås

4.8/5 baserat på 6 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Det enligt mig godaste och enklaste receptet på whiskysås, som passar otroligt bra till bland annat kyckling, fläsk, biffar eller rött kött! Servera gärna med ugnspotatis och en härlig grönsallad med tomater!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 3 dl grädde
  • 0,5 dl whisky (jag föredrar en mild sort)
  • 2 msk soja
  • 2 msk kalvfond
  • 1 tsk maizena/majsstärkelse till att reda såsen
  • salt efter smak (tänk på att sojan är salt)

Instruktioner

  • Tillsätt grädde, whisky, soja och kalvfond till en kastrull. Rör om så det blandas, och sätt sedan på spisen och låt koka upp.
  • Låt såsens ingredienser koka ihop, och låt sedan såsen stå och puttra på spisen i cirka 5 minuter.
  • Ta av från värmen och vispa ned maizena/majsstärkelse för att reda såsen. Smaka av med salt (här kan det vara så att det inte behövs något salt då sojan och kalvfonden redan är salta).
  • Färdigt! Servera din whiskysås till bland annat kyckling, biffar, rött kött eller fläsk. Servera även gärna med goda tillbehör såsom ugnspotatis och en härlig grönsallad!
Måltid Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Whiskeysås, Whiskysås

Annons från HelloFresh SE

Välj din perfekta veckomeny

Med HelloFresh kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta recept när som helst. Välj fritt mellan 15 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök.

Hellofresh

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar