Enkel chokladsås (4 ingredienser) – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på enkel chokladsås!

Detta är en riktigt god, snabb och enkel chokladsås som blir färdig på bara 15 minuter. Den kräver bara 4 ingredienser, och går bra att servera både varm och kall!

Denna enkla chokladsås håller i kylen i upp till två veckor. Så otroligt god till exempelvis glass. Jag gillar denna chokladsås då den inte är alltför söt, samtidigt som den är riktigt rik på härlig chokladsmak.

Den kan bli rätt tunn precis när den är färdig, men när den väl svalnar kommer den att tjockna. Om den kallnat kan den enkelt värmas i exempelvis mikrovågsugn innan servering.

Kort sagt älskar jag detta recept på enkel chokladsås och tycker den är riktigt god. Så enkel, snabb och så värd att göra. Testa gärna receptet nedan!

Enkel chokladsås

Receptet – Så gör du:

Enkel chokladsås (4 ingredienser)

4.9/5 ( 82 röster )
Detta är en riktigt god, snabb och enkel chokladsås som blir färdig på bara 15 minuter. Den kräver bara 4 ingredienser, och går bra att servera både varm och kall!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 0,75 dl kakaopulver
  • 1,25 dl strösocker
  • 0,75 dl kallt vatten
  • 1 tsk vaniljextrakt

Instruktioner

  • Tillsätt kakaon och sockret till en kall kastrull och vispa tills att alla klumpar är borta. Tillsätt sedan vattnet och låt koka upp på medelhög värme. Sänk sedan värmen så det bara sjuder, och rör om hela tiden.
  • Låt sjud i cirka 30 sekunder under omrörning och ta sedan av värmen. Låt svalna och tillsätt sedan vanilj. Kyl om det behövs.
  • Njut av din enkla chokladsås!
Nyckelord Enkel chokladsås (4 ingredienser)
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar