Sås till inkokt lax – Recept

5/5 baserat på 5 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på sås till inkokt lax!

Detta är en klassisk typ av sås till just inkokt lax, som smakar fullständigt ljuvligt tillsammans med den goda, saftiga laxen!

Med klassiska inslag av dill, ägg, och några få andra ingredienser som alla passar bra ihop till just inkokt lax, så är denna sås framtagen för att verkligen lyfta fram fisken på godaste vis!

Den tar inte mer än ungefär 10 minuter att göra, beroende på om man redan kokat sitt ägg eller inte! Sedan går den också otroligt enkelt ihop, man bara hackar till några av ingredienser och sedan blandar man det hela i en skål.

Eventuella rester förvaras övertäckt och lufttätt i kylen, där de håller sig goda i några dagar. Passar bra till exempelvis en matlåda någon dag efter tillagning.

Salta och peppra efter smak. Förutom just inkokt lax så passar såsen bra med det klassiska tillbehöret kokt potatis, som vi alla känner igen. Hoppas ni verkligen gillar denna sås lika mycket som vi gör här hemma hos oss, så önskar jag er alla en riktigt trevlig måltid!

Sås till inkokt lax

Receptet – Så gör du:

Sås till inkokt lax

5/5 baserat på 5 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är en klassisk typ av sås till just inkokt lax, som smakar fullständigt ljuvligt tillsammans med den goda, saftiga laxen!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 1 dl majonnäs
  • 1 st kallt hackat kokt ägg
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 4 msk hackad färsk dill (eller 4 tsk torkad dill)
  • 1 dl vispad grädde
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  • Blanda såsens ingredienser i en skål och smaka av med salt och peppar.
  • Färdigt! Njut av din sås till inkokt lax!
Måltid Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Sås till inkokt lax

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar