Hjortronsås – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel delar jag med mig av mitt favoritrecept på hjortronsås!

En ljuvligt god hjortronsås med hjortron, creme fraiche och majonnäs, perfekt till fisk såväl som till kött! Hjortronsås är en underbar komponent som kan höja smakupplevelsen av dina maträtter till nya höjder.

Denna krämiga sås har en balanserad kombination av söta och syrliga smaker som gör den till ett oumbärligt tillbehör till både fisk- och kötträtter. Hjortronsåsens skickligt sammansatta smaker gör den till en perfekt ackompanjemang för en rad olika rätter. Dess naturliga sötma och syrlighet kompletterar subtilt fiskens fräschör samtidigt som den ger en fyllig kontrast till köttets smak.

Använd den exempelvis som en elegant sås till grillad, stekt eller rökt fisk, grillat eller stekt kött, eller stekt kyckling, eller varför inte som en överraskande komponent till en biffmiddag?

En av nycklarna till denna hjortronsås är den krämiga konsistensen som kommer från kombinationen av crème fraîche och majonnäs. Crème fraîche ger en mild syrlighet och en len textur medan majonnäsen bidrar med en krämig och smakrik bas. Denna duo skapar en balanserad grund som lyfter fram hjortronens smaker på ett förföriskt sätt.

Hjortronen är stjärnan i denna sås och ger den dess karakteristiska färg och smak. Hjortronens naturliga sötma och syrlighet kompletterar såsens krämiga bas på ett magiskt sätt och skapar en smakexplosion som är svår att motstå. De små bären är inte bara en visuell njutning, utan de ger också en unik och sofistikerad dimension till såsen.

Såsen kan hålla i upp till en vecka i kylen. Förvara lufttätt.

Hjortronsås är en oerhört mångsidig sås som har förmågan att förvandla en vanlig måltid till en minnesvärd gastronomisk upplevelse. Med sin förtrollande kombination av sötma och syrlighet är det ingen överraskning att denna sås har blivit en klassiker för många.

Receptet hittas här nedanför! Smaklig måltid!

Hjortronsås

Receptet – Så gör du:

Hjortronsås

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Upplev en enastående balans mellan sött och syrligt med vår hjortronsås med krämig crème fraîche, perfekt till både fisk och kött!
Förberedelser 2 minuter
Tillagning 3 minuter
Totalt 5 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

  • 2 dl hjortron färska eller frysta
  • 1 dl crème fraîche
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1 nypa salt

Instruktioner

  • Lägg några (liten handfull) av hjortronen åt sidan och mixa resten släta i mixer eller med stavmixer. Dessa är den mängd hela hjortron vi har kvar i såsen inom kort.
  • Sila de mixade hjortronen genom en finmaskig sil så kärnorna separeras bort.
  • Blanda de slätmixade hjortronen med creme fraiche och majonnäs och rör om. Tillsätt de hela hjortronen vi lade åt sidan. Smaka av med salt.
  • Färdigt! Servera direkt med fisk eller kött. Förvara eventuella rester i upp till 1 vecka i kylen.
Måltid Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Hjortronsås

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar