Tjinuskisås (kinuskisås) – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på tjinuskisås!

Gör snabbt och enkelt denna gräddiga kolasås, tjinuskisås, en finsk kolasås med vaniljsmak!

Denna tjinuskisås (eller kinuskisås som man också kan skriva det) är ett hopkok på socker och grädde genom några olika ingredienser. Denna tjinuskisås är perfekt till glass och andra efterrätter, och kan göras på några minuter.

Såsen håller i kylen, antingen lufttätt eller övertäckt med plastfolie, i ungefär en fyra dagar i upp till en vecka efter tillagning. Den är god till mycket och äts oftast upp snabbare än så, så att säga!

Glass är en klassisk efterrätt att göra denna tjinuskisås till, men testa gärna till en bärpaj, en fruktsallad, eller en sockerkaka!

Med allt detta sagt, här nedanför kommer anvisningarna till hur man gör såsen! Jag tycker den är riktigt värd att göra, så jag hoppas ni ska tycka om receptet lika mycket som jag själv gör!

Tjinuskisås (kinuskisås)

Receptet – Så gör du:

Tjinuskisås (kinuskisås)

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Gör snabbt och enkelt denna gräddiga kolasås, tjinuskisås, en finsk kolasås med vaniljsmak!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl ljus sirap
  • 1,25 dl strösocker
  • 2 msk smör
  • 1 msk vaniljsocker

Instruktioner

  • Blanda vispgrädde, strösocker och sirap i en kastrull.
  • Koka upp och låt tjinuskisåsen sjuda under omrörning, cirka 10 minuter.
  • Tillsätt smör och vaniljsocker och rör om.
  • Färdigt! Servera din tjuniskisås!
Måltid Efterrätt, Sås
Kök Finskt, Svenskt
Nyckelord Kinuskisås, Tjinuskisås

Annons från HelloFresh SE

Välj din perfekta veckomeny

Med HelloFresh kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta recept när som helst. Välj fritt mellan 15 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök.

Hellofresh

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar