Vit kebabsås – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på vit kebabsås.

Denna Kebab-vitlökssås är lätt att göra med bara 7 ingredienser i två enkla steg och smakar precis som din favoritkebabs vitlökssås! Den är underbart krämig och är jättegod med kebab, på sallader, till grillat kött och som dipp!

Vit kebabsås

Har du någonsin undrat hur man gör den beroendeframkallande och läckra krämiga vitlökssåsen som de använder i falafel och kebab?

Goda nyheter! Jag har ett enkelt recept på den vitlökssåsen idag, så att du kan göra och njuta av den när som helst hemma!

Denna vitlökssås är underbart krämig med majonnäs och yoghurtbas i grekisk stil. Den har också härliga vitlökstoner och är kryddad med ett stänk av en kryddblandning.

Du behöver bara 7 ingredienser och 5 minuter för att göra denna vitlökssås i 2 enkla steg!

Den är gjord med mestadels vardagliga ingredienser. Du kommer troligen bara att behöva plocka upp za’atar om du inte har den till hands.

Den är underbart krämig tack vare en kombination av majonnäs och yoghurt i grekisk stil – inte det ena eller det andra.

Den håller sig några dagar i kylen och kan göras i förväg.

För att göra vitlöken mildare: Om du föredrar att den här såsen ska ha en mildare vitlökssmak utan vitlöksbiten, kan mikrovågsugna klyftorna i 25-30 sekunder först. Jag rekommenderar inte att rosta vitlöken till såsen eftersom det kommer att göra vitlöken sötare.

Vit kebabsås

Receptet – Så gör du:

Vit kebabsås

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Denna Kebab-vitlökssås är lätt att göra med bara 7 ingredienser i två enkla steg och smakar precis som din favoritkebabs vitlökssås! Den är underbart krämig och är jättegod med kebab, på sallader, till grillat kött och som dipp!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 12 portioner

Ingredienser
 

  • 3 st vitlöksklyftor – skalade
  • 1,8 dl majonnäs (helfett fungerar bäst)
  • 2 dl vanlig grekisk yoghurt (eller vanlig yoghurt)
  • 2 tsk färskpressad citronsaft
  • 1 msk olivolja
  • ½ tsk oregano

Instruktioner

  • Skala och krossa vitlöken.
  • Gör såsen: Kombinera den krossade vitlökspasta, majonnäs, grekisk yoghurt, citronsaft, extra jungfruolja, och oregano i en liten skål. Blanda tills det är jämnt blandat. Används i kebab, sallader, pizzor, smörgåsar, hamburgare, som dopp etc.
  • Förvaring: Förvara i en tät lufttät behållare i kylen och konsumera inom 5-7 dagar.
Måltid Sås
Kök Medelhavskost
Nyckelord Vit kebabsås

 

 

 

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar