Sandefjordsås med rom – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel delar jag med mig av mitt favoritrecept på sandefjordsås med rom!

Denna sandefjordsås med rom är ett enkelt men exklusivt och smakrikt recept som kommer att höja smaken på dina fiskrätter eller vita sparris till en helt ny nivå av njutning. Denna lyxiga sås kombinerar den krämiga sötman från grädden och crème fraîche med den delikata sältan från romen och den uppfriskande touchen av citron och gräslök. Resultatet är en harmoni av smaker som dansar på dina smaklökar och skapar en oemotståndlig upplevelse.

Förberedelserna för detta recept är minimala och tar endast några minuter, men det är viktigt att planera i förväg eftersom såsen kräver en del omsorg under tillagningen. Det är nämligen smöret som ger såsen dess otroligt lena och krämiga konsistens. Genom att tillsätta smörkuber en i taget och röra om noggrant efter varje kub, får du en silkeslen sås som verkligen gifter sig med fisk och vit sparris. Potatis, oftast kokt, är ett annat favorittillbehör tillsammans med denna sås.

En av de mest förtrollande aspekterna av denna sandefjordsås är den eleganta användningen av rom. Du kan välja mellan forellrom eller laxrom för att addera en sofistikerad och smakfull dimension till såsen. Romens saltiga och havsliknande karaktär kompletterar perfekt den krämiga basen och ger en smakboost som kommer att imponera på dina smaklökar.

Citronsaften är som en sprakande stjärna i denna sås, och den ljusa och fräscha smaken balanserar perfekt den rika grädden och smöret. Det är som en uppfriskande kyss av citrus som piggar upp hela rätten och ger en dynamisk kontrast till de andra smakerna.

För att ge en extra dimension av smak och textur, är finhackad gräslök en välkommen tillsats. Dess milda löksmak och färgglada utseende gör inte bara rätten vacker att se på, utan ger också en subtil löksmak som harmoniserar väl med övriga ingredienser.

Såsen är perfekt som komplement till olika fiskrätter, och den passar särskilt bra till den vita sparrisen, där den lyfter fram sparrisen på ett otroligt sätt.

Sammanfattningsvis är Sandefjordsås med rom en elegant och smakrik sås som förtjänar en plats i allas matlagningsrepertoar. Den kombinerar krämighet, sälta, syrlighet och fräschör på ett förtjusande sätt och kommer att bli en favorit bland både dina smaklökar och de du serverar den för.

Receptet hittas här nedanför! Smaklig måltid!

Sandefjordsås med rom

Receptet – Så gör du:

Sandefjordsås med rom

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Förtjusande recept på sandefjordsås med en lyxig touch av rom, gräslök, och citron, som kommer att lyfta dina fiskrätter eller din vita sparris till nya smakhöjder.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

 • 1 dl vispgrädde
 • 1 dl crème fraîche
 • 100 g smör
 • 50 g forellrom eller laxrom
 • 1 tsk citronsaft
 • 3 msk finhackad gräslök
 • Salt och peppar efter smak

Instruktioner

 • Skär upp smöret i kuber.
 • Värm upp grädde och crème fraîche i en kastrull men låt det inte börja koka. Sänk värmen till låg och börja med att tillsätta en smörkub i taget. Rör om efter varje kub tills vi har en len sås.
 • Ta av värmen och tillsätt citronsaft, salt och peppar, gräslök och valfri rom. Rör varsamt om.
 • Färdigt att servera! Njut av din sandefjordsås!
Måltid Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Sandefjordsås med rom

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar