Bechamelsås med ost – Recept

5/5 baserat på 3 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på bechamelsås med ost!

Denna bechamelsås är riktigt snabb och enkel, med en ljuvlig smak och drömmigt krämig konsistens tack vare osten. Ljuvlig till lasagne, men även som pastasås, till ångade grönsaker, eller som dippsås till kex, eller till potatismos!

Len, krämig och riktigt god. Så skulle jag beskriva denna mångsidiga sås! Jag gillar att använda parmesanost, men testa gärna även med andra ostar! Exempelvis är det gott med en mild hushållsost eller en cheddar för lite extra smak.

Bechamelsås med ost är givetvis riktigt gott i en lasagne, men går också bra att använda som en ostsås till en härlig pasta! Det är också en riktigt god aptitretare som kan vara ett alternativ till en ostbricka.

Allt med detta recept är superenkelt och går snabbt att göra, och jag hoppas att du gillar det! Helt klart det bästa sättet att göra bechamelsås med ost på om man frågar mig! Smaklig måltid!

Bechamelsås med ost

Receptet - Så gör du:

Bechamelsås med ost

5/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna bechamelsås är riktigt snabb och enkel, med en ljuvlig smak och drömmigt krämig konsistens tack vare osten. Ljuvlig till lasagne, men även som pastasås, till ångade grönsaker, eller som dippsås till kex, eller till potatismos!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 4 dl mjölk
  • ¼ tsk svartpeppar
  • 2,5 dl riven ost

Instruktioner

  • Ha alla ingredienser redo intill spisen, inklusive riven ost!
  • Smält smör i en kastrull på spisen på medelhög värme. När smöret är helt smält, tillsätt vetemjöl, salt och peppar och vispa bort klumpar. Låt puttra under konstant vispning tills det är gyllenbrunt.
  • Tillsätt mjölk och fortsätt vispa/röra tills blandningen är tjock och bubblig.
  • Färdigt! Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt riven ost och rör om. Servera som del av en lasagne, som sås över pasta, till kex, ångade grönsaker, potatismos, eller använd som ingrediens i andra rätter!
Måltid Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Bechamelsås med ost

Annons från HelloFresh SE

Välj din perfekta veckomeny

Med HelloFresh kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta recept när som helst. Välj fritt mellan 15 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök.

Hellofresh

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar