Nougatsås – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på nougatsås!

Gör snabbt och enkelt en god nougatsås till exempelvis glass eller kakor med detta recept. Man behöver faktiskt bara 2 ingredienser!

Denna nougatsås brukar jag göra till när jag vill ha en god sås till glass eller kakor. Smaken av nougat är riktigt god och intensiv i denna sås, vilket är precis det jag letar efter i en nougatsås.

Såsen går bra att förvara i fyra dagar i upp till en vecka lufttätt eller övertäckt med plastfolie i kylen. Oftast äts den upp innan dess, för den är väldigt god men också mångsidig.

Jag gillar framförallt att servera den varm. Om man vill värma upp den efter att den stått i kylen, är det riktigt praktiskt att använda mikrovågsugn. Man kan behöva pausa och röra om några gånger under uppvärmningen för att se till att den verkligen blir varm.

Testa den gärna tillsammans med en kaka, eller varför inte över lite färsk frukt eller bär, i en god fruktsallad.

Om man vill ha en riktigt enkelt nougatsås som smakar drömmigt gott och går snabbt och enkelt att göra, så kan jag helhjärtat rekommendera detta recept. Ni hittar anvisningarna precis här nedanför!

Nougatsås

Receptet – Så gör du:

Nougatsås

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Gör snabbt och enkelt en god nougatsås till exempelvis glass eller kakor med detta recept. Man behöver faktiskt bara 2 ingredienser!
Förberedelser 2 minuter
Tillagning 3 minuter
Totalt 5 minuter
Portioner 8 portioner

Ingredienser
 

  • 80 g nougatchoklad
  • 3 msk vispgrädde

Instruktioner

  • Hacka nougatchokladen i små bitar och lägg i en mikrovågssäker skål. Tillsätt vispgrädden och rör om.
  • Värm i mikrovågsugnen i 30 sekunder.
  • Vispa eller rör om tills såsen är slät. Om det fortfarande finns bitar, värm mikrovågsugn i ytterligare 10 sekunder.
  • Njut av din nougatsås!
Måltid Efterrätt, Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Nougatsås

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar