Portersås – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på en riktigt klassisk portersås!

Portersås är en otroligt och god smakrik sås som passar bra till stekar, biffar, fågel, nöt och fläsk! Servera även med ugnsrostad potatis för en ljuvlig måltid!

Portersås är verkligen riktigt gott och jag är fullständigt förälskad i detta receptet. Det blir så fina smaker och det är inte alls svårt att göra såsen.

Detta recept gillar alla hemma hos oss. Det är verkligen en sås de flesta uppskattar. Smaka av med lite med salt innan servering, men tänk på att sojan ofta tillför en del sälta!

Jag kan varmt rekommendera detta receptet för jag tycker att det sätter alla smaker som man vill ha i denna typ av sås. Därför hoppas jag också självklart att ni också gillar det!

För en enkel och smakrik portersås, testa gärna! Alla anvisningar med ingredienser och instruktioner hittas här nedanför! Smaklig spis!

Portersås

Receptet – Så gör du:

Portersås

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Portersås är en otroligt och god smakrik sås som passar bra till stekar, biffar, fågel, nöt och fläsk! Servera även med ugnsrostad potatis för en ljuvlig måltid!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 2 dl porter eller annan mörk öl
  • ½ st schalottenlök, skalad och finhackad
  • 1 msk smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 1 msk kalvfond
  • 2 tsk soja
  • 1,5 msk svartvinbärsgelé
  • 0,5 tsk timjan
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk maizena/majsstärkelse till att reda såsen

Instruktioner

  • Fräs löken genomskinlig i smöret i en kastrull.
  • Tillsätt porter, grädde, mjölk, kalvfond, soja, svartvinbärsgelé och kryddor. Vispa och låt koka ihop.
  • Låt puttra i några minuter tills konsistensen blivit lite fylligare.
  • Ta av värmen. Tillsätt maizena/majsstärkelse till såsen och rör om.
  • Färdigt! Håll portersåsen varm till servering. Servera sedan och njut. Smaklig måltid!
Måltid Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Portersås

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar