Godaste chokladsåsen – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikeln delar jag med mig av vad jag tycker är den godaste chokladsåsen!

Göra dina efterrätter ännu mer oemotståndliga! Denna lena och smakrika chokladsås är perfekt att ringla över glass, doppa frukt i eller använda som ett ljuvligt tillbehör till kakor och bakverk. Med bara några få ingredienser och några minuters tillagningstid kan du skapa en sås som kommer att få dina smaklökar att dansa av glädje.

För att börja, grovhacka den mörka chokladen och lägg den i en värmetålig skål. Värm vispgrädden i en kastrull tills den börjar bubbla runt kanterna, och häll sedan den varma grädden över den hackade chokladen. Låt blandningen stå i några minuter så att chokladen smälter helt.

Rör försiktigt om blandningen tills chokladen är helt smält och blandad med grädden. Tillsätt smöret och rör om tills det smälter helt och ger såsen en rik och krämig konsistens.

För att ge såsen en extra touch av sötma och smak, så blandar vi i ljus sirap och vaniljextrakt i chokladblandningen. En nypa salt hjälper till att framhäva den djupa chokladsmaken och balansera sötman.

Häll den varma chokladsåsen i en liten skål för servering och servera genast för bästa smakupplevelse. Ringla den över din favoritglass, doppa frukt eller bär i den, eller använd den som ett läckert tillbehör till dina bakverk och kakor.

Med detta enkla recept kan du skapa den mest ljuvliga chokladsåsen på nolltid. Så varför vänta? Testa gärna denna fantastiska chokladsås – receptet hittas här nedanför!

Godaste chokladsåsen

Receptet – Så gör du:

Godaste chokladsåsen

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Len och smakrik chokladsås som är perfekt till glass, för att doppa i, eller till kakor och bakverk!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

 • 100 g mörk choklad 70% kakaohalt, grovhackad
 • 1 dl vispgrädde
 • 1 msk smör
 • 1 msk ljus sirap
 • 1 tsk vaniljextrakt valfritt
 • 1 nypa salt

Instruktioner

 • Lägg den grovhackade mörka chokladen i en värmetålig skål. Värm vispgrädden i en kastrull på medelvärme tills den börjar bubbla runt kanterna. Häll den varma grädden över den hackade chokladen och låt stå i 1-2 minuter för att chokladen ska smälta.
 • Rör försiktigt om blandningen tills chokladen är helt smält och blandad med grädden. Tillsätt smöret och rör om tills det smälter helt.
 • Rör i ljus sirap och vaniljextrakt (om du använder det) i chokladblandningen. Tillsätt även en nypa salt för att framhäva chokladens smak.
 • Häll den varma chokladsåsen i en liten skål för servering. Servera genast för bästa smakupplevelse!
 • Färdigt! Servera omedelbart och njut av den rika och krämiga chokladsåsen!
Måltid Efterrätt, Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Godaste chokladsåsen

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar