Enkel rödvinssås (3 ingredienser) – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på enkel rödvinssås!

Här är ett enkelt men väldigt gott recept på enkel rödvinssås som bara tar cirka 10 minuter att göra, och som kräver bara tre ingredienser!

Generellt sett är rödvinssås en god och smakrik sås som passar bra till många olika maträtter, särskilt till kött och fisk. När man kokar vinet i en rödvinssås så försvinner alkoholen, men en riktigt fin smak består. Denna smak ger en riktigt god rödvinssås som exempelvis serveras med en god bit kött.

Jag gillar även potatis tillsammans med denna ljuvliga men enkla rödvinssås. Har man inte flingsalt så går vanligt salt också bra.

Det som är så bra med rödvinssås är att den har en behaglig och rätt fyllig konsistens,, och att den innehåller många smakrika och aromatiska kryddor. Det går också väldigt enkelt och snabbt att göra, även fast det ger ett väldigt lyxigt och professionellt intryck på tallriken.

Kort sagt älskar jag detta recept på enkel rödvinssås. Så enkelt och så värt att göra. En favorit att bjuda gästerna på! Testa gärna receptet nedan!

Enkel rödvinssås

Receptet – Så gör du:

Enkel rödvinssås (3 ingredienser)

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Här är ett enkelt men väldigt gott recept på enkel rödvinssås som bara tar cirka 10 minuter att göra, och som kräver bara tre ingredienser!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 2,5 dl rödvin
  • 2 msk kallt smör
  • flingsalt (eller fint salt)

Instruktioner

  • Häll 2,5 dl rödvin i en liten kastrull, och koka tills det reducerats till cirka 0,75 dl. Detta tar ungefär 8-10 minuter.
  • Ta bort från värmen och tillsätt 2 msk kallt smör ner i såsen. Rör om tills att smöret smält och tillsätt lite flingsalt, eller fint salt, efter smak.
  • Njut av din enkla rödvinssås!
Måltid Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Enkel rödvinssås (3 ingredienser)

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar