Vaniljsås utan ägg – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på vaniljsås utan ägg!

Detta är en vaniljsås utan ägg som är läcker, silkeslen, och slät. Den är så mångsidig och lätt att göra. Gör en fantastisk äggfri vaniljsås! Kombinera med vilken efterrätt som helst!

Det finns flera skäl till varför man skulle vilja göra en vaniljsås utan ägg. En vaniljsås utan ägg är lämplig för personer som är allergiska mot ägg, eller som har en äggfri diet av någon annan anledning. En vaniljsås utan ägg är också en bra alternativ för personer som är vegetarianer eller veganer, eftersom den inte innehåller animaliska produkter.

En vaniljsås utan ägg är också ett bra val för personer som följer en kost med lågt kaloriinnehåll, eftersom ägg innehåller mycket kalorier och fett. En vaniljsås utan ägg är också en enkel och snabb maträtt att tillaga, och som passar bra som en dessert eller ett tillbehör till olika maträtter. Du kan servera en vaniljsås utan ägg med till exempel glass, kakor, frukt, bär eller pudding, och njuta av en god dessert.

Denna vaniljsås har en perfekt konsistens, inte för tjock, inte för tunn. Läckert len ​​och lagom sötma. Den är len och krämig sås som har en mild och söt smak av vanilj. Den är utmärkt att använda till en rad olika rätter, till exempel pannkakor, glass eller bakverk. Den smakar också otroligt gott till färsk frukt.

Vaniljsås håller sig bra i flera dagar i kylskåpet i lufttät behållare, men det är bra att kontrollera såsen då och då för att se om den har förändrats i utseende eller smak.

Kort sagt så älskar jag denna vaniljsås utan ägg och tycker verkligen den är värd att göra! Ljuvligt len och fin i smaken och konsistensen!

Vaniljsås utan ägg

Receptet – Så gör du:

Vaniljsås utan ägg

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Detta är en vaniljsås utan ägg som är läcker, silkeslen, och slät. Den är så mångsidig och lätt att göra. Gör en fantastisk äggfri vaniljsås! Kombinera med vilken efterrätt som helst!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 4 deciliter

Ingredienser
 

  • 1,2 dl strösocker
  • 1 msk majsstärkelse eller vetemjöl
  • 2,5 dl kokande vatten
  • 2 msk smör
  • 1,5 tsk vaniljextrakt
  • 1 st liten nypa salt

Instruktioner

  • Blanda socker och majsstärkelse i en liten kastrull. Rör gradvis i kokande vatten.
  • Rör hela tiden och låt koka upp långsamt i 5 minuter eller tills den tjocknar till önskad konsistens.
  • Rör ner smör och vaniljextrakt, och en liten nypa salt. Servera gärna varm, och förvara rester i kylskåp!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Vaniljsås utan ägg

 

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar