Vaniljsås utan ägg – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på vaniljsås utan ägg!

Detta är en vaniljsås utan ägg som är läcker, silkeslen, och slät. Den är så mångsidig och lätt att göra. Gör en fantastisk äggfri vaniljsås! Kombinera med vilken efterrätt som helst!

Denna vaniljsås har en perfekt konsistens, inte för tjock, inte för tunn. Läckert len ​​och lagom sötma

Den smakar otroligt gott till färsk frukt, eller tillsammans med något bakverk.

Kort sagt så älskar jag denna vaniljsås utan ägg och tycker verkligen den är värd att göra! Ljuvligt len och fin i smaken och konsistensen!

Vaniljsås utan ägg

Receptet – Så gör du:

Vaniljsås utan ägg

4.9/5 ( 127 röster )
Detta är en vaniljsås utan ägg som är läcker, silkeslen, och slät. Den är så mångsidig och lätt att göra. Gör en fantastisk äggfri vaniljsås! Kombinera med vilken efterrätt som helst!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 4 deciliter

Ingredienser
  

  • 1,2 dl strösocker
  • 1 msk majsstärkelse eller vetemjöl
  • 2,5 dl kokande vatten
  • 2 msk smör
  • 1,5 tsk vaniljextrakt
  • 1 st liten nypa salt

Instruktioner

  • Blanda socker och majsstärkelse i en liten kastrull. Rör gradvis i kokande vatten.
  • Rör hela tiden och låt koka upp långsamt i 5 minuter eller tills den tjocknar till önskad konsistens.
  • Rör ner smör och vaniljextrakt, och en liten nypa salt. Servera gärna varm, och förvara rester i kylskåp!
Nyckelord Vaniljsås utan ägg

 

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar