Fattiga riddare utan ägg – Recept

4.9/5 baserat på 10 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på fattiga riddare utan ägg!

Dessa fattiga riddare utan ägg smakar i princip precis likadant som andra fattiga riddare. Enkla att göra och oerhört goda! Servera med valfria tillbehör!

Fattiga riddare är en riktig klassiker som många känner igen som en riktigt god frukost, brunch, eller liknande. Toppa gärna med socker, kanel, bär, eller lönnsirap för en söt fattig riddare, eller ät dem som de är! Grädde och sylt är också två favoriter.

Man kan vilja göra fattiga riddare utan ägg av flera olika anledningar. För det första kan det vara så att man är allergisk mot ägg, eller att man vill undvika att äta ägg av andra orsaker. För det andra kan det vara så att man vill göra fattiga riddare som är lite mer hälsosamma och näringsrika, och då kan det vara bra att undvika äggen som annars brukar ingå i receptet. För det tredje kan det vara så att man inte har några ägg hemma, och då kan det vara praktiskt att göra fattiga riddare utan ägg, så att man ändå kan tillaga en god och mättande rätt.

Om du vill förvara fattiga riddare, bör du se till att de är förpackade på ett sådant sätt att de inte torkar ut. Du kan till exempel lägga fattiga riddare i en lufttät behållare eller en burk med lock, och ställa den i kylskåpet. Då håller fattiga riddare sig fräscha och krispiga i några dagar, beroende på hur länge de har varit utanför kylskåpet.

Oavsett anledning till att man vill göra fattiga riddare äggfria, så går de enkelt att laga utan ägg med detta recept. Kort sagt så älskar jag detta recept på fattiga riddare utan ägg. Så goda och så värda att göra!

Fattiga riddare utan ägg

Receptet – Så gör du:

Fattiga riddare utan ägg

4.9/5 baserat på 10 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Dessa fattiga riddare utan ägg smakar i princip precis likadant som andra fattiga riddare. Enkla att göra och oerhört goda! Servera med valfria tillbehör!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 12 st skivor bröd
  • 3 dl kikärtsmjöl
  • 6 dl komjölk eller havredryck
  • 6 msk majsstärkelse eller potatismjöl
  • 1 st liten nypa salt

Instruktioner

  • I en skål, rör ihop kikärtsmjöl, mjölk/havredryck och majsstärkelse/potatismjöl, samt salt.
  • Doppa brödskivorna i skålen och se till så att de suger åt sig smeten.
  • Stek i en stekpanna i rapsolja, smör, eller margarin.
  • Njut av dina fattiga riddare utan ägg!
Måltid Efterrätt, Frukost
Kök Svenskt
Nyckelord Fattiga riddare utan ägg

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar