Plättar utan ägg – Recept

5/5 baserat på 4 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på plättar utan ägg!

Dessa äggfria plättar är riktigt härliga oavsett om det är så att du helt enkelt inte har ägg hemma, eller bara vill ha ett recept på plättar utan ägg. Dagens recept och tips visar dig hur du gör fluffiga plättar utan ägg varje gång!

Inga ägg? Inga problem! Detta recept på plättar utan ägg ger fortfarande en fluffig och läcker hög plättar.

Det här receptet har gett en ljuvlig frukost hemma hos mig vid mer än ett tillfälle och jag är så glad över att kunna dela det här idag.

Konsistensen på dessa plättar utan ägg är densamma som på andra plättar. De blir så himla goda!

Jag älskar detta recept på plättar utan ägg och tycker det är så värt att göra när man vill ha plättar!

Plättar utan ägg

Receptet – Så gör du:

Plättar utan ägg

5/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Dessa äggfria plättar är riktigt härliga oavsett om det är så att du helt enkelt inte har ägg hemma, eller bara vill ha ett recept på plättar utan ägg.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

  • 3 msk smör
  • 3,75 dl vetemjöl
  • 4,5 dl mjölk
  • 1,5 msk strösocker
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 st liten nypa salt

Instruktioner

  • Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en skål i mikrovågsugnen. Låt svalna en aning.
  • Rör ihop se torra ingredienserna i en bunke.
  • Tillsätt mjölken lite åt gången under omrörning.
  • Tillsätt till sist smöret och rör om.
  • Stek på medelhög värme, i lite smör. 
Måltid Frukost, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Äggfria plättar, Plättar utan ägg

Annons från HelloFresh SE

Välj din perfekta veckomeny

Med HelloFresh kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta recept när som helst. Välj fritt mellan 15 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök.

Hellofresh

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar