Pastadeg utan ägg – Recept

4/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel går jag igenom mitt favoritrecept på pastadeg utan ägg. Denna enkla hemlagade pastadeg är gjord utan ägg och har endast 2 ingredienser. Get perfekt pasta för att lägga till din favoritpastasås eller i en soppa. Hemlagad pasta har aldrig varit så lätt att göra.

Om du letar efter ett hemlagat pastarecept med få ingredienser hoppas jag att du ger den här enkla två ingrediensen hemlagad pasta ett försök. Smaklig måltid!

Koktid

Till skillnad från hemmagjord pasta som är gjord med ägg, tar denna pasta längre tid att tillaga, cirka 6-8 minuter jämfört med äggpasta som bara tar cirka 2-4 minuter.

Hur man fryser denna hemgjorda pasta

För att frysa pastan, lägg den uppskurna eller formade pastan väl fördelat på en plåt och lägg den sedan i frysen för att stelna i ett par timmar.

När de är väl stelnat, lägg dem i fryssäkra påsar eller behållare och frys in. När du bestämmer dig för att använda dem, koka dem direkt från frysen, rör om ofta.

Pastan kan behöva en minut till för att tillagas när de är frysta. Du kan även frysa in degbollen, slå in den i plast och lägga den i en fryssäker påse eller behållare. Låt degen tinga långsamt i kylen och låt den sedan få rumstemperatur innan den kavlas ut. Kommer att hålla i upp till 2-3 månader.

Förvara färsk

Den hemgjorda pastan kan förvaras i kylen i upp till 2 dagar.

pastadeg utan ägg

Receptet – Så gör du:

Pastadeg utan ägg

4/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna enkla hemlagade pastadeg är gjord utan ägg och har endast 2 ingredienser. Get perfekt pasta för att lägga till din favoritpastasås eller i en soppa. Hemlagad pasta har aldrig varit så lätt att göra!
Förberedelser 30 minuter
Tillagning 30 minuter
Totalt 1 timme
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 500 g vetemjöl
  • 150 ml ljummet vatten
  • ¼-½ tsk salt (beror på hur salt du gillar det)

Instruktioner

  • Tillsätt mjölet i en stor skål, gör en brunn i mitten och tillsätt vatten och salt, blanda med en gaffel, flytta sedan till en plan yta och knåda försiktigt i ca 3-5 minuter, forma sedan en kompakt degboll , om degen är för torr så tillsätt lite mer vatten (1 matsked åt gången).
  • Täck degen med en kökshandduk och låt vila 30 minuter.
  • Knåda degen ett par gånger och kavla sedan ut den på en lätt mjölad plan yta.
  • Rulla till ungefär en 3 millimeters tjocklek, rulla ihop och skiva för att göra fettuccine.
  • Frys in enligt anvisningarna i artikeln, eller ställ i kylen. Vid kokning, koka i saltat vatten i ca 6-7 minuter. Njut av pastan!
Måltid Huvudrätt
Kök Italienskt
Nyckelord pastadeg utan ägg

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar